Hubbyku dan Bekalnya



Kalau nak tahu, Yan nie seorang isteri yang solehah gitu…

Hahhaa..*perasan sendiri plak*….

Nak tau nape Yan boleh kuarkan statement gitu…

Ini kerana, Yan memang cukup menjaga kebajikan suami dan anak2…

Yelah isteri mana tak buat gitukan???

Semua isteri nak yang terbaik buat suami mereka…betul tak??

Yan nie memang boleh dikatakan tiap2 hari waktu hubby berkerja

Yan akan memasak bekal tuk hubby bawa gi keje *baikkan aku??*

Tak kira penat atau tidak…bekal mknan tuk hubby mesti disiapkan

Seakan bahagia sgt bila dapat masakkan bekal tuk hubby

Yelah mana ada org laki yang nk bawak bekal gi tmpt keje kan??

Lagik2 pada zaman sekarang nie

Bukannya hubby tak mahu beli mkanan luar,

Ini kerana kedai2 makan memang jauh dr tmpt keje…hubby keje kt westport…

Kt tmpt hubby nie, mana yg dh kawin …kbnykkannya bawa bekal

So hubby pun tak ketinggalan jugak…

Kecuali hari jumaat aje tak bawa bekal…

Gini ceritanya…

Pagi tadi…biasanya hubby akan letak dahulu bekal kt bakul motor

Coz ari nie tak bawa keta…

kuarpun dh agak lewat sedikit, tu yg tak bawa keta..Takut jln jem…

So yan ckp kat hubby…”Ayah pegilah start motor…,jap lg ibu gi letak bekal kt bakul motor tu…”

So hubby pun startlah motor cam biase…

Sambil Yan mendukung haziq

Yan pun salam & cium tgn hubby, dan hubby sayang kt dahi…*jgn jeles ok*

Gitu gak ngan haziq…Aiman waktu nie tak jaga lg…

So lepas dh salam dan babai2 tu…

Yan konon2 nk sidai kainlah lepas tu…

Tup2….tgk bekal hubby ada kat depan pintu…

Uwaaaa…bekal hubbyku tertinggal!!!…

Berlari Yan gi amik hset, dan call hubby…suruh amik bekal…

Masa Yan call hubby tu nasib tak jauh lg…

Dan masa Yan call hubby tnya dia… “ada barang tinggal tak”

Hubby kata “ape??? Rasanya takde..”

Yan ckp “ Bekal Ayah tinggal..” la…nasib hubby ku ok je…tak marah2..

Mana taknya yan yang ngade2 nak letak sdiri konon bekal tu…

Hehehee…

Dan dlm 2 minit…hubbypun sampai amik bekal…

Alhamdulillah…harinie hubby makan bekal yang yan msk…

• Buat Hubbyku… “Ibu minta maaf banyak2 pasal dh susah, berpatah balik amik bekal….Insyallah lain kali ibu tak buat lagi ngade2 nk letak sendiri bekal tu kat bakul motor k…sayang ayah..mmuaahhss…Ops..alamak terlebih sudah…hehheehehee..

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge