Oii Penyangak!!!

table, tr, td, li, p, div {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.btext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.blacktext10 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.blacktext12 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.lightbluetext8 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.orangetext15 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.redtext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.redbtext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.text {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.whitetext12 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a:active, a:visited, a:link {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a:hover {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.navbar:active, a.navbar:visited, a.navbar:link {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.navbar:hover {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.redlink:active, a.redlink:visited, a.redlink:link {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.redlink:hover {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.nametext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}


Nak Tahu..rasa2nya semasa Yan blk kg tuk Raya aritu
penyangak ada dtg ke rumah Yan
disebabkan oleh jejak2 yang dia tinggalkan
Kat belakang umah Yan..

Sebenarnya umah yan penah kena pecah 2 bulan lepas
masatu Kami blk kg (jengka 13)
Tahu rumah kena pecah coz polis yg tel
waktu nie kami ke kuantan..
memandangkan kami cuti2 mesia..so smpat tido 1 mlm kt jengka
bsk nya gi kuantan..umah abg ipar..
duk sana 2 hari..pastu kami blk semula ke jengka (umah kluarga mentua)

Sesampai kami d jengka..waktu maghrib..
ada panggilan dari polis
yg mengatakan umah kena pecah..
huhuhu..waktu tu baru je smpai dr kuantan..
apalagi pas maghrib tu jugak kami blk Klang
risau takut2 penyangak tu dtg blk..
so keluarga mentuapun ikut sekali
diorg risau gak..nk tgk ape yg terjadik..

belumpun masuk dlm umah…
jiran2 ramai kt luar umah menunggu kepulangan kami
ekceli untie sebelah nie yg perasan umah kami kena pecah
then diorg pakat telepon polis..
nasibnya ada bill beli brg..kt situ ada no phone
tu yg polis tu dpt call hubby yan..

ok bila je masuk dlm umah…
Ya Allah..macam tongkang pacah..
masa yan duk taip nie pun meremang bulu roma..
teringat waktu tu..
1 rumah d kerjakannya..
Siap mkn tido lg kt umah..
segala mknan aiman kt peti d bantainye..
nasib waktu nie tak teringat yan nk snap keadaan umah..
klu tak nk tunjuk kat korang..
so..mlm tu jugak yan dan hubby gi buat repot polis..

Alhamdulillah..segala brg berharga tak simpan kt umah
duit mmg tak simpan kt umah…
nasib waktu nie brg kemas yan pakai semua..tak tinggal

dan yang paling sedey…
barang kesayangan yan di curik..
mmg syg sekali…mahal tu..
tapi takpelah syukur..dia amik tu je..

gambar pinjam dr en. google

Tapi yang paling yan takut
Bila penyangak tu masuk dlm rumah ketika ada penghuninya
buatnya dia buat macam2 nanti..
biar hilang harta jgn hilang nyawa..
so pada kwn2 sentiasalah beringat ye..

You Might Also Like

24 Replies to “Oii Penyangak!!!”

  1. Sery..ha’ah mmg lama rasaya kat umah tu..eeii takutkan..nasib baik masa kejadian kami takde..yg yan takut klu diorg masuk time kita ada dlm umah..ish..nauzubillah..

  2. eii takutnya..siap mkn tdo lgik ek..lma gak le diorg kt dlm umah yan ek..ish sib baik xde ilang pa2 lgik slain kmera tu..but mhal gak tu..tkut nya klu diorg dtg time kita da dlm umah ye..

  3. Signorina Syima…yelah nasib 1 brg je kan..maybe brg lain dia nk angkut susah kot..dia nk amik brg kecik tp berharga..cam duit..hset..cam tu arr..anyway thanks sudi singgah mengomen..

  4. yan… mujur 1 barang je yang hilang… kalau ai mmg rasa ralat, bak kata pasa sanda kat atas ” halalkan, bukan rezeki kita..”mungkin penyangak tu pun nak snap picture rumah2 yang dia masuk utk blogging… sapa tao??hihihihi

  5. Rashid…ha’ah..syukur masa kejadian kami tak ada di rumah..dan nama pun penyangak..keje menyangak aje..huhuhu..klu dpt kerjakan penyangak tu cukup2..bantai abis2..

  6. Bersyukurlah ya.. janji semua selamat. Penyangak ni memang le penyangak!!! tak de keje lain dh ke nak buat.. tu juga le keje penyangak..hmmm hmmm

  7. Zaidon…yelah dik..tu sbb tak takut dosa dan tuhan..klu tak benda camnie takkan terjadik…klu dpt org nie haruslah d kerjakan secukupnya…menyusahkan org..sumbat je dlm penjara..

  8. Kak Tirana…Tulah kak..kita ada dlm umah pun diorg berani masuk..kita plak yg jd takut..bukan ape..biar hilang harta, jgn hilang nyawa..lagik2 dgn kes2 skrng nie..tgk dlm TV..bnyk sgt kes pecah umah yg sampai meragut nyawa..minta d jauhkanlah benda2 nie..amin..

  9. Kak Chik…Tulah kak..nak jln mudah mcm tulah..tak ingat tuhan…tapi syukur itu je yg dia amik..doa yan minta d jauhkan lah benda2 gini..pi yang buat yan trauma sekejap tu tgk keadaan rumah yg mcm tongkang pecah..ngemas 1 mggu pun tak abis..mesti akak pun fahamkan perasaan yan time tu..kita mengalami benda yg sama..thanks kak atas nasihat yg d beri…

  10. yanie_worldpeace…tulah pasalnya..benda2 dlm peti dia mkn..nak tau..gula2 kapas aiman pun dia bantai gak..betul2 kelaparan penyangak tu..

  11. Sabarlah Kak Yan.. yng penting sekeluarga selamat, suka hati je nak selongkar rumah orang. penyangak2 ni hidupnya tak aman.. esok2 diorang mati.. kubur diorang habis kena selongkar ngan ular sawa, lipan dan sebagainya.. banyak dosa..

  12. siannye akak..dekat area umah manis ni, memag dh jd black area coz penyangak@penyamun ni ske dtg pecah msuk,tp alhmdulilah umah manis x kne lg..doa2 x de la..

  13. So far..alhamdulillah rumah tak pernah dimasuki pencuri lagi. Dulu masa di KB ada sekali cubaan nak masuk ke rumah. Masa tu hubby buat haji di Mekah, kak tirana tinggal dengan anak2 aje.. Rasanya dalam pukul 2 – 3 pagi macam tu dengar macam orang cuba buka pintu. So kak tirana lekas2 talipon jiran sebelah. Dia bukak lampu rumah dia so pencuri tu bertempiaran lari. Pindah ke KL ni, hubby cari kondo..Tinggal di kondo ni save sikit sebab ada guard jaga… Risau bila fikir hal ni..Pencuri sekarang ni berani..kita ada dalam rumah pun, dia masuk jugak.. Kita pulak yang jadi takut pada dia.. Silap2 dia apa2kan kita anak beranak. Kalau setakat amik harta benda tu ok lagi kan?

  14. kesian yan sekeluarga. org jahat ni mmg nak duit senang tu yang suka dok pecah masuk rumah orang. rumah kakchik pun pernah org pecah masuk tapi dia tak sepah2 pun tapi kakchik hilan lebih RM2 ribu. Mgkn nmpk sikit tapi duit tu duit sewa & gaji pekerja. berserah aje. kalau pencuri mgkn msh kecil jenayahnya tapi kalau perompak, itu yg takut tu. Baca doa pendinding banyak2 yan agar selamat sekeluarga.

  15. amboi, sesedap rasa je die bertamu dan menjamu makanan kat umah ye, tanpa izin plak tu…kurang asam nye penyangak…

  16. sgt bahaya… skrg ni nyawa lebih penting dari harta benda… berani dorg pecah masuk… payah kan Yan.. nak tinggalkan rumah pun susah hati… yg akak pulak… bjiran dgn penyangakkk… adeiii… sengal aje… :(apa pun… sabar je la… janji nyawa Yan sekuarga selamat gitu… biar Allah yg balas segala kjahatan mereka yg kejikkk itewww…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge