Cara Pembelian dan Setting Custom Domain

yanmie





Sebenarnya ramai yang bertanya dgn Yan

mcm mana caranya nak buat pembelian dan setting custom domain

caranya sgt mudah, simple dan ringkas..masa yan buat pembelian dulu pun proses lebih kurang dlm 5-10 minit aje..

Dan buat pengetahuan kawan2 semua yan menggunakan hosting

dari godaddy.com

Harganya pun x mahal..hanya $10 dollar shj utk 1 thn…

duit Malaysia setelah di tolak, campur, darab, bahagi, kuasa2..

adalah dalam RM 35.oo aje..

Yang bestnya dgn menggunakan hosting godaddy, Yan masih menggunakan platform Blogger..

So mmg xde masalah lngsung..ini kerana dashboardnya masih sama..

dan x perlu nak heboh2 kat semua kawan2 tuk tukarkan URL yg baru

ini kerana blogger link terus ke URL baru

so mmg xde masalah..

dan proses pemindahan blog sepenuhnya hanyalah memakan masa 3 hari shj..

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2X8RMLsN61I]

Sumber Purchasing and Setting Up a Custom Domain Through Blogger

Dan pada AbgCM harap berpuas hati dgn penerangan Yan..ehehe..

Ape pun segala2nya dihujung jari..

dan Welcome To The Club..

Klu ada yg ragu2 ke tak pasti ke..jgn segan2 tuk tanya Yan k..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Menu hari ini

Semalam Yan cuti memposting.. kesibukan melanda…x on9 semalam ini kerana Yan dan Hubby gi bawa anak2 ke Zoo Negara mmg best sgt2..nanti kemudian Yan postkan Entry tu.. gambar ada bnyk sangat sampai x tahu nk letak yg mana satu.. Hari nie just nak share aje menu Yan hari nie hari […]

Subscribe US Now