Berat ke Blog korang Loading? – cek kat sini

yanmie 1


Berapa berat ke blog korang loading??
dh cek ke belum?? dulu2 yan penah cek…sangat2 lmbt loading
sbbtu yan kerap kali tukar template
x suka lah nk tunggu lama2 blog loading nie
nak tertido di buatnya menuggu blog tu abis loading

So klu ada blog yg lambat loading tu mmg yan mls nk komen atau blogwalking..huhuhu
sangat2 sori ok! yan nie jenis x tahan sabar…hehee
kadang tu bila komen pun susah
klu buat komen tu popup window oklah jugakkan
takdelah nk tunggu lama…nk load je punya lama apatah lg klu komen..huhu

oklah kat bawah nie ada ruangan utk mengukur berapa besar ukuran (size) blog dan seberapa cepat loadingnya…
Untuk menggunakan alat dibawah ini korang tinggal memasukkan alamat blog
yang ingin di cek
pastu tunggu aje resultnya
Hasil yang ditampilkan yaitu : Size, Load Time dan Avarege Speed per KB.
Yang perlu diperhatikan adalah “Size”,
karana “Load Time” dan “Avarege Speed per KB” hasilnya akan selalu berubah-ubah.
Jika hasil test menunjukkan blog korang size-nya lebih dari 100 KB, usahakan untuk menguranginya dengan cara mengurangkan gambar atau link yang kurang berguna seperti jam, kalender, widget dll.
Dengan alat ini km juga blh membezakan dengan web/blog kepunyaan orang lain.
Selamat mencuba.

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. coklatstrawberry9.com)  

 

One thought on “Berat ke Blog korang Loading? – cek kat sini

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Memo Masjid

Ini ada email yang Yan terima lagik dr Kakak Yanharap dapat dikongsi bersama Klik pada gambar untuk tumbesaran Sharing is caring kan..kan..

Subscribe US Now