Cameron Highland punya story Part 1


Hari sabtu pukul 3 petang kami bertolak
dari shah alam ke Cameron highland
dan untuk ke cameron highland kami ikut plus highway
dan masuk ikut simpang pulai
perjalanan mengambil masa lebih kurang 4 jam jugak ler
letih bkn main lg..huhuhuhu
jalan pulak fuhlamak…bak kata org “jalan ular kena palu”
maunya Yan x mabuk..huhuhu…anak2 yan rilek aje
yan dan anak buah mmg dh pening2 dh..
nasib Mak bawa minyak CNI…hehehe

Cuaca pada petang tu agak sejuk dan tenang
ada jugak hujan turun sekejap2..tapi tak lama

Ekceli masa hari sabtu tu kakak yan keje half day
so kami amik dia kat tmpt keje dia aje
blh lak dia kata…bsk klu blk awal hantar dia gi opis..
nak siapkan gaji budak2..hehehe
lawak betullah dia nie, tgh2 nak bercuti pun sempat lg nak fikir pasal keje..
see dia punya pas keje pun x sempat nk simpan..
masih tergantung lg tu..hehe

Kami sampai di Apartment Desa Anthurium lebih kurang dlm pukul 7 ptg
sampai2 tu terus call Kak Aziemah (Tuan Punya Apartment)
mmg ok orangnya..baik..ramah mesra gitu

See apartmentnya mmg sgt2 lengkap dgn perkakas rumah
blhlah kasik 4 bintang kat kak aziemah…hehehe
yg best tu dpt diskaun…Thanks sekali lg yea kak..len kali leh dtg lg..ekeke

lepas kak aziemah dh bg kunci apartment
bermulalah sesi nak cari brg mkn lak
nasib baik kak aziemah bgtau kat ner nak cari brg masak tu
sblm dtg CH nie, mmg kak aziemah dh pesan suh bawa brg msk
coz kt CH susah nak cari kedai mkn melayu
so kami beli aje brg masak tu kat Pasaraya Jimat
tp nama aje pasaraya Jimat…harga bkn main mahal..hehehe
yelahkan standard ler tmpt percutian mcm tu..
tp ayam mmg x belilah…coz kak aziemah ada pesan
katanya ayam2 kat sana ada yg x sembelih..huhuhu..main cucuk aje..
so kami beli seafood aje ler dan sayur..
Seafood dan brg msk yg lain beli kat Pasaraya Jimat
dan sayur2an lak beli kat pasar malam brincang…best wooo!!
rambang mata duk sana..hehehee

Lepas2 msk dan mkn semalam
kami adik beradik dan mak sembang2
hubby dan BIL mcm biasalah sembang cerita diorg sambil layan bola..hehe
anak2 lak main2 sesama diorg
Yang bestnya time part nak mandi..hehehe
sejukan giler…hehehe

Dalam kul 3 mcm tu yan jaga gi toilet
uwaaaa sejuk giler lorrr
lepas2 menunaikan hajat kecik tu bkn main lg menggigil
amik masa 5 minit baru dpt bertenang dr menggigil..hehehe..lawak betul
Time subuh tu lg lah sejuk giler…hahaha

Yang nie pemandangan kul 7 pg yang yan sempat nak snap
sebelum amik gmbr nie yan dh melopat2 dulu..hehe
maklumlah pijak aje lantai balkoni tu bkn main sejuk lg..hehe
so itu aje yg yan sempat amik…x thn duk kat luar lelama..sejuk weii..

Lepas2 dr tu Yan sibuk didapur menyediakan makanan sblm kami cek out
tapi sempat lg Yan intai bilik mak dan kakak
tgk diorg masih nyenyak tido
yg kelakar mak Yan ler..hehehe..tido berbalut2 dgn comforter..hehe
ops!!! tp gmbr tdk disertakan ok disini..harap maklum..ekekeke

dalam pada yan tung tang tung tang kt dapur
diorg pun jaga tlg2 yan buat apa yg patut
sambil kami bercerita pengalaman masing2 time tido smlm..hehe
topicnya pasal *SEJUK*…hahahhaa
dan menu pg tu simple aje..
antaranya mihun goreng, nasi goreng, telur goreng dan ikan goreng
Aiman jaga2 tu terus minta telur goreng..hehee
hantu telur daaa..pantang tgk telur..

Lepas siap2 mkn dan rehat2
kami pun amik ler gmbr kt apartment nie sbgai kenang2an..
jom layan…ehehe…

Bersama Hubby Tercenta…

Bersama anak2 tercenta…

Empat dara pingitan..ekekeke..
ops!! kakak Yan tu single dan availabe..
nak borang sila beratur dulu ok..hehehe..

hiks..bnyknya Yan pnya citer kan..hehe
nanti akan diupdate lg ok..
panjang lagik perjalanan stori cameron highland nie..ehehe
letih yan buat entry nie..
nak rehat2 dulu..tido2..hahaha..sakit badan nie
kepala pun masih sakit dan pening2 sikit..
apa pun nantikan sambungan cerita nie ok!
klu sapa yg tak suka atau jeles tu silalah tutup aje blog yan nie
takde paksaan..hehehe..entry nie sekadar berkongsi pengalaman..

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge