Cameron Highland punya story Part 2


Fuh panjang lagik stori cameron highland nie
part 2 nie pulak kami dh cek out dari Aoartment penginapan kami
destinasi pertama yang kami tuju ialah Big Strawberry Farm
mmg syiok…rambang mata gak duk sana

Gambar nie berlatar belakangkan Pokok Tomato
mmg cantik2 tomatonya, gebus…ada gak yan beli tomato tu…

Yang nie tgh duk tgk2 kaktus
teringin nak beli, tp mengingatkan nak pindah jd malas pulak…hehehe

Kat kolam ikan, mmg besar2 ikannya..nama ikan yan x tahu..huhuhu


See muka2 kami mmg enjoy sgt2 kat sana..
ada lagi….bnyk gmbr nie..

hehehe..gambar yang nie mmg kelakar yan tgk..

Gambar nie plak time kami nak ke kaunter amik basket utk memetik buah stoberi
so bila aiman dh nmpk segala mainan
haruslah dia bertapa di situ..huhuhu
yang haziq pun teringin jugak..
sementara hubby jaga anak2 yan gi memetik buah stoberi
ngan kakak dan mak
sekali tu aiman perasan ibu dia takde,
so haruslah dia nanes mncari ibu..huhuhu
mcm belangkas dgn dia nie
tak leh berjauh kejap..kadang tu geram jugak..
tp nak wat camne..anak mak ler kata kan..hehehe

Masa nie Aiman dah ikut yan gi memetik buah stoberi tu
tapi tu ler dia petik pastu dia buang..huhuhu
kakak yan dh sound2 dh..yelah takut kang kena mrh nnti
Yan klu mrh aiman tak takut..huhuhu..dh biasa kena mrh agaknyer..hehe
so bila kakak yang sound dia mmg kecut perut
now Aiman ckp….”Aiman takut ummi”…hahaha
pastu tiap kali aiman buat hal yan kata nnti nk suh ummi marah
kakak apa lg..dia kata..aduh..anak buah dh takut ngan aku..
ko ler punya pasal suh aku mrhkan dia..now dia dh takut ngan aku..
yan hanya mampu gelak aje..hehehe

Amik gambar mak dan kakak sekali
see…diorg bersungguh2 petik buah stoberi tu
mak siap borong bawa blk kg..
kakak pun sama, beli bnyk sgt..nak bagi kawan2 ofis katanya

yan amik 1kg aje buah stoberi tu.. 1kg RM 40.00

Kakak tak abis2 shopping
siap beli segala benda souvenier dan mknan berasaskan stoberi

Yan beli sekali daun salad
ada 3 jenis semuanya..tp x tahu daun salad tu pnya nama..hehehe
see penjual tu sgt2 sporting bila yan amik gmbr..hehehe

Gambar atas tu time dh abis bershopping
pasni ke destinasi lain pulak
nantikan sambungannya yea…hehehe
ewah..siap ada sambungan2 kan..mcm cerita drama plak..ahaha..

letih buat entry berjela2 gini..
so haruslah ada sambungannya

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge