Cerita Malam Raya

yanmie


salam buat semua
ekceli banyak sgt2 cerita yang nak dikongsikan
tapi tak tahu nak start dr mana..hihi

ok yan start dulu dgn cerita mlm raya yer..
gini citernye…wah!!
pukul 8 mlm semua family berkumpul kat umah mak Yan
umah nenek Yan api xde…tetiba je
so diorg duk ler kat umah nk tgk pengumuman raya
kami nie adik beradik semua nak raya hari isnin
pastu diorg yg lain2 nie nak raya ahad..
sekali diumumkan raya hari ahad..wah!!!
kelam kabut sehhhh…
coz blm soping brg2 msk, baju adik yan yg duk kt s.alam pun x siap lg..hihihi..
padan muka dia pakai baju lama..wakakaka..*jahat aku*
mak yan menjahit 1 mlm tu..x tido..sian kat mak

So memandangkan besoknye raya
Ayah, Yan, kakak dan adik bongsu kuar gi bandar soping brg msk
en.hubby tak ikut pun…duk umah tlg2 apa yg patut
malam tu kami kuar dgn menaiki BAS Ayah Yan
yelah nak soping bnyk kan
klu naik keta dh tentu x muat brg2 semua

Nak dijadikan cerita….
bila aje bas ayah melalui kawasan tengah2 bandar
tetiba bas ayah berhenti
tak leh nak start
uwaaaa…dh ler one way
kenderaan kt belakang dh hon2 dh
hati dh risau nie…camne lah..
sekali tu ayah suruh turun tolak bas…wakakkaa

Gambar hiasan aje..minta dr en.google

adoiii seumur hidup tak penah pun tolak bas
so mlm tu dengan hujan renyai2
yan, kakak, dan adik turun ler untuk menolak bas
jauh gak tu kami tolak bas…hhiihihi…
masa tu xde malu dh..tak kisah dh jadi tumpuan..wakakaka
kakak yan siap suh snap gmbr lg..haha
tp x sempat ler nk amik gmbr…huhuhu…sbb dh panik sgt time tu
bila dh tolak sampai kt kwns parking
ayah suruh kami gi shopping
ayah duk perusah bas…
yang kelakar time tu ayah pakai kain pelikat…hahaha
camne lah nk buka2 segala kan…sian gak kat ayah..

masa kat umah mak yan ckp
pakai ler seluar..buatnye ada trafik ke, jpj ke kan dh susah
ayah kata insyallah xde apa2
last2 bas lak rosak
pastu ayah bertukang dgn kain pelikat…hahaa..adoiii

ok setelah kami tinggalkan ayah
kami gi shopping brg msk dan benda2 lain lg lah
ingatkan dh abis masalah bas blh lah soping dgn senang hati
sekali tu sandle yan lak putus..huhuhu
so mengheret sandle lah yan mlm tu..hahaa
kedai dh ler nak tutup dh…
dalam mengheret sandle tu last2 lalu gak kt kwsn kasut
so rembat ler 1 kasut…RM 39.90..jadik ler
drpd mengheret sandle kan…hahhaa..

Dah abis beli2 segala tu
Yan dan kakak tinggalkan adik dgn brg2 dkt mall
kami gi cari ayah dgn basnye yg rosak tu
sekali tu tak jumpa…
dlm hati manalah ayah dh pegi nie
kami dh risau..time tu dh sunyi kwsn parking
tp beranikan diri jugak…rupanya bas ayah ada berdekatan dgn kami je
cuma x perasan…
bila dh sampai kt luar bas tu
jenuh pulak kami kejut ayah…
ayah tertido dlm bas
puas digoncang2 bas oleh yan dan kakak
tapi ayah x bangun2 jugak…hihihi penat kot perusah bas
nak call ayah tp handset ayah x bawa
adalah dlm 5 minit kami dlm keletihan menggoncang bas..
akhirnya…yeayyyyyyyyyyyy….ayah bangun
dan start basnye…yahoooo…bas dh ok!!!
kami terus amik adik kt mall
pastu balik umah..
sampai umah punyelah kecoh citer pasal pengalaman mlm raya…hihihi

wokey tamat sudah cerita mlm raya….
kenangan yg takkan dilupakan
menolak bas….hahaha…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

1 Syawal di Sandakan Sabah

Tahun nie giliran beraya di kg Yankampung tercenta di Sandakan, Sabah…yihhaa~~ syiok…mmg xde rest duk sanaada aje program…hihi..maklumlah bkn selalu dpt blk kg Sambutan raya kali nie meriah utk yan dan familysbb semuanya ada berkumpulyg duk jauh2 semua balik kg…best woootapi sayangnya yan xdpt menziarah ke pusara atuk Yankerana keadaan […]

Subscribe US Now