Cara mudah tingkatkan Trafik Blog korang

yanmie 1
Semalam cit chat dgn si bujang hensem Dir.
dia tnya pasal segala benda trafik blog nie ler.
so kt sini Yan sharekan utk semua…bak kata Dir “Sharing is Love”…hehehe
ekceli Yan xdelah terer bab2 trafik nie
ilmu yg ada nie pun coz atas kerajinan mengugel sana sini sejak berbelog thn 2006 lg
Yan mmg mementingkan trafik blog
ops…sebelum tu…entry nie utk blogger2 yg baru nk blajar SEO
yg otai2 tu xyah baca yea…*malu seh…ekekeke*
ok…jum follow yea pelajaran hari ini…hehe..
ekceli mmg Yan amalkan benda nie sejak dr mula blogging thn 2006
hasilnya mmg memuaskan hati…korang klu x caya sila cuba sdiri okey…
Caranya:-
1. Ping Blog korang sekurangnya sekali sehari
Banyak website yang menyediakan web ping ni, korang search sahaja Ping di Google. Antara website popular yang Yan selalu guna antaranya Ping-o-matic, Technorati,¬†Pingler, Ping My Blog, Gengblogger. wah bnyk nie klu nk listkan…korang gugel sdiri ok..tp Yan rajin guna 4 ping website tu je, itu pun dh memuaskan hati sgt2…ehehehe…korang cuba tau..tgk camne hasilnya ngan korang. kasik sesak sikit trafik blog korang..secara x lngsung fulus pun masuk..ekekeke…*yelah makin ramai yg klik2 kan..hehehe*
2. Pasang Meta Tags
merupakan cara menyampaikan maklumat penting ke search engine (Mesin Pencari) mengenai¬† maklumat suatu halaman. Untuk memasang Meta tag diBlogger caranya cukup mudah, mula2 masuk ke Edit HTML kemudian copy paste kod dibawah ini, biasanya kod meta tags diletakan dibawah kode dan jangan lupa tukar kode warna kuning di bawah dengan description blog korang, dan mcm tu jugak dgn keywors, tukarkan shj kepada keyword yg korang nk utk memancing spider2…utk melekat kt enjin carian…
Tulis description disini‘¬† name=’description’/>
keyword1 keyword2 keyword3 …‘ name=’keywords’/>
INDEX, FOLLOW‘ name=’ROBOTS’/>

cth mcm yan pnya…..


klik pada gambar untuk tumbesaran

Setelah siap blhlah preview dulu okey…agak2 xde masalah. korang blhlah terus Save kan..see…semua abc gitu.. Selamat Mencuba dan selamat meng SESAKkan blog…ekekeke…

later yan sharekan lg yg lain2…buat yg nie dulu okies…

One thought on “Cara mudah tingkatkan Trafik Blog korang

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Comment Box Intense Debate - membantu menaikkan trafik blog korang

Q6768XQWK9PG – korang abaikan je yea…hehee… Salam buat semua hari nie nak share lagik satu benda…ehehe comment box Intense Debate seperti yg korang tgk kt ruangan komen blog nie ruangan komen dr blogger Yan dh offkan terus tp korang jgn risau..komen2 korang yg dulu tu ada cuma yan tak import […]

Subscribe US Now