Hidup Berani Untuk Gagal

Hidup Berani untuk gagal?? tidak semua manusia di muka bumi ini inginkan kegagalan dalam sebuah kehidupan. Semestinya semua inginkan kehidupan yang sempurna. Tetapi dalam pada masa mancari kesempurnaan itu semestinya melalui perit payah semua, malah ada yang melalui kegagalan dahulu barulah beroleh kesempurnaan dan kejayaan. Andai semua bagaimana??  adakah anda hidup berani untuk gagal??

* Sekiranya korang nak join contest terakhir penutup bagi tahun 2009 oleh Denaihati ini, korang perlulah meletakkan perkataan dibawah ini di dalam entry korang yea..

Saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog Yanmie @ http://www.yanmieonline.com/


Contest ini berjaya dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicksBerani Gagal NetworkOne Malaysia BlogshopsAnisha Online Mall dan Saudacare.

1. Contest mudah sahaja iaitu di penghujung contest [ tarikh penutup akan diumumkan kemudian], blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com.my menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci HIDUP BERANI UNTUK GAGAL pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.

2. Kepada yang rajin mempromosi contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.

3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.

* Syarat-syarat contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” ini *

1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dan saya tahu contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog : contoh saya tahu contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog www.yanmieonline.com

3. Dalam entri anda wajib ada nama – nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.

4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.

5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL di weblog Yang Terbuku Di Hatidenaihati.blogspot.com.

6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.

7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.

8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.

9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest
ini.

10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.

11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat – syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.


Sekian….

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

3 thoughts on “Hidup Berani Untuk Gagal”

Leave a Reply

Your email address will not be published.