Sayur Bayam Pasir – termuntah engko!

yanmie 11

Sayur Bayam Pasir, kasik free pun aku tak mau!!!

Korang pernah dengar tak pasal sayur Bayam Pasir?? mungkin sayur nie ramai yang tahu, cuma Yan je kot yang tak tahu…hehehe. Yang Yan tau sayur bayam yang warna hijau dan yang purple tu, tak tahu pulak ada bayam pasir…huhuhu

Nak dijadikan cerita, baru nie pegi shopping barang-barang dapur, macam biasa lah kan haruslah beli segala lauk-lauk, sayur-sayur dan banyak lagi lah, kalau nak list memang panjang ok…nnggeee…

Ok time nak amik sayur, masa nie nak amik sayur Kailan, entah macam mana sayur bayam pasir nie tercampur sekali dengan sayur kailan. Rupa sayur bayam pasir nie pun ala-ala macam sayur kailan jugak, cuma batang sayur kailan keras sikit arr…tapi kalau sekali pandang memang ingat sayur kailan okeh! so masa timbang barang, org kat kaunter timbang tu macam tak percaya je Yan amik sayur bayam pasir tu *sebab yan ingatkan sayur kailan*, dia siap tanya..betul ke nak sayur nie?? hahaha…Yan jawab lah YEA…kikikiki, agaknya dia pun tau sayur bayam pasir nie tak sedap..hahaa

So setiba kami di rumah, Yan susun-susun segala barang yang di beli tadi. Sekali tu perasan label kat sayur tu “Bayam Pasir”…dalam hati..hem..diorang salah label nie *sebab memang ingatkan sayur kailan okeh! sebijik sama klu sekali pandang arrr*…heheehe

Dan besoknya, cooking time…potong sayur tu cam pelik je, batang dia lebmut sikit dari batang kailan. pastu dalam hati…hem betul lah kot nie bayam pasir, takpelah Yan msk jugak…ngggee~~~

dan time nak rasa tu, amiklah sikit…uuuwweeekkkkkk sampai sekarang ada rasa-rasa tak sedap tu melekat kat tekak okeh! hem…rasanya pahit dan berlendir mengalahkan pahit peria dan lendir bendi…huhuhu

psstt!! nak tahu my en.hubby sampai termuntah engko!. terus buang dalam tong sampah, hubby kata buang semua sayur-sayur tu…haha..agaknya kalau masak buat bekal tuk huby, mesti Yan dah kena SUMPAH..wakakak…serius tak sedap okeh!!! Yan pun termuntah jugak…huhuhu..tak caya korang cuba try…hehehe

11 thoughts on “Sayur Bayam Pasir – termuntah engko!

  1. Ini bukan bayam pasir…. ini sayur lendir…sedap… mana ada pahit….tap pahit lah…mungkin awak salah masak tumis sampai terhangus….atau citarasa awak tak betul…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

20 Ways to Increase your Alexa Rank

Sekadar perkongisan untuk kawan-kawan yang ingin improvekan lagik ranking alexa. Di bawah ini hasil meng Google tentang Trafik blog. Harap dapat di kongsi bersama. Sumber dari Here is a collection of methods you can use to boost your Alexa Rank. Most of these tips are derived from several fellow webmasters […]

Subscribe US Now