Entry nie khas untuk mereka yang menggunakan Plugin Commentluv, Satu hari nie Yan perasan bila Yan reply komen kat blog nie atau pun komen blog kawan-kawan, feed blog tak keluar kat Commentluv. Memang pelik sungguh, error yang keluar dia kata url banned..aduhai cuak ok! tak sempat pulak Yan nak printscreen error tu.

So tadi Yan cuba tanya en.google pasal masalah nie, dengan menggunakan keywords “why commentluv banned url” secara tidak langsung Yan masuk ke web commentluv, kebetulan Yan memang ada akaun dalam commentluv, so Yan terus sahaja login untuk memudahkan lagi proses mencari permasalahan yang Yan hadapi sekarang.

Commentluv banned url

Memandangkan error yang Yan cari tu memang ada kat almari en.googel, so Yan terus je terjah ke web Commentluv. Alhamdulillah Yan jumpa jugak jalan penyelesaiannya.

Yan baca entry Andy Bailey tuan tanah Commentluv kat SINI dan baca sekali komen-komen dalam web tersebut dan scroll kebawah lagi, Yan jumpa komen yang ┬ánie…

Commentluv url banned

Terus aje klik kat http://comluv.com/member/unban-url/

commentluv banned url

Masukkan sahaja url blog korang dan klik submit

commentluv banned url

Setelah klik submit, maka URL korang tadi akan di unbanned…fuh lega!!! hehe..now dah ok dah Yan punya commentluv. dan keluar dah feed kat commentluv tu…yeehhaaa~~

So korang kalau ada problem gini buat macam nie je yea, simple sangat…semudah ABC gitu. Sharing Is Caring kan…kan…