Salam semua, tengok tajuk atas tu berasap je pagi-pagi macam nie. Masalah streamyx dari semalam. Start pukul 10.30 malam streamyx langsung tak boleh guna, lampu ADSL blinking aje. So takde aktiviti blogwalking pun. Sebelum tu memang boleh guna tapi Ya Rabbi…slow giler walaupun baru je upgrade speed…kura-kura lagi laju ok!

Streamyx

So Pagi tadi call TM, komplen pasal Streamyx tak dapat. Ayat diorang macam biasalah, memang dah hafal apa yang diorg akan cakap.

“Puan sekarang sedang berada di depan komputer? Sila pastikan yang semua kabel-kabel disambung dengan betul.”….sebelum dia berceloteh panjang Yan dah potong cakap dia…hehhee

Yan cakap tau dah semua tu dah buat awal-awal, now nak IP no dan ping IP no kan?? hehehe….org TM tu gelak je.

Tapi tu pun menunggu 30 minit nak menyiapkan repot…adoiii, dah lah call guna handset, sabar jelah. Tapi tabik spring kejap!!! hehe…sebabnya baru kejap tadi Technician TM call kata nak datang tengok kejap lagi., kalau tak haruslah tunggu 3 hari masa bekerja ok! maunya Yan giler tak ngadap blog…haha, adakah macam tu???

Oppsss!! mesti korang pelik camne Yan boleh pulak online sedangkan Streamyx tak dapat kan? hehe..nak tau kat area rumah nie berlambak2 WIFI unsecure, so pilih je nak guna yang mana. Tapi takdelah laju macam streamyx yan nie.

Mudahan hari nie boleh setel….Amin….so takdelah nak blogwalking dalam keadaan seksa nak tunggu page korang loading…heehhe

TMnet Streamyx buat hal lagi

Written by IzoIzo 13 Comments13 Comments Comments
Last Updated: August 28th, 2008

2 hari lepas Streamyx aku bermasalah dan tidak dapat connect ke internet. Dia mula buat hal tengah hari Selasa. Lampu ASDL dia tu asyik duk berkelip-kelip jer! Sekejap OK sekejap KO.  Nak kata tak aku bayar bil, bil yang sampai tu tak sampai lagi sebulan :D Ikut pengalaman yang lepas-lepas walaupun aku tak bayar sebulan pun Telekom masih lagi tak potong line. Dia akan masukkan  bayaran tersebut ke dalam tunggakan untuk bil bulan seterusnya. Maka aku pun terus menelefon TMnet Support di talian 130088951. Terdapat pengumuman perkhidmatan Streamyx dibeberapa kawasan di Utara Malaysia, Sabah dan Sarawak mengalami gangguan dan sedang dibaiki. Aku terfikir, mungkin disebabkan masalah yang ini kut…tapi aku berada di sebelah timur(Terengganu). Tak mungkinlah. Tiba-tiba ada awek yang angkat… :D

Awek tu tanya nama aku pastu tanya id untuk login account streamyx. Aku bagi. Pastu dia mintak nombor henset aku…aku bagi. Untuk pengetahuan semua ini bukan kali pertama aku berurusan dengan TMnet Support. Tapi aku dah dapat agak apa yang diorang akan cakap selepas itu. Ayat yang sama jer…

“Encik sekarang sedang berada di depan komputer? Sila pastikan yang semua kabel-kabel disambung dengan sempurna.”