Menjawab TAG dari Bro Kulanz

Salam semua, pagi nie tetiba teringat ada hutang TAG dari Bro Kulanz*psstt!! sebenarnya buat-buat lupa* ehek…oklah sori yea Bro Kulanz aku baru ada feeling mau jawab ko pnya TAG, jom layan…

1. Siapakah diri anda di rumah?
– ehek…seorang Ibu dan Isteri penyayang kepada suami dan anak-anak *Sila jeles*

2. Siapakah diri anda disamping rakan?
– Seorang yang sangat baik hati dan peramah..ekeke…see perasan sudah!

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

Tak yah banyak, dapat yang satu nie pun dh cukup, Nak baby girl…huhu~~ payah betul nak dapat, hahaha puas dah bekerja keras..opss!!

4. Siapakah nama pasangan anda?

Mohamad Suhelmi atau nama glemer Mie

5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda.

Ya Rabbi 5 aje ke?? ada banyak nie…hehee, ok paling best bila hubby suka bagi kejutan contohnya jalan-jalan kat Mall tetiba ajak masuk kedai handphone, kedai komputer, kedai emas, kedai baju-baju dan cakap kat Yan ” Pilihlah nak yang mana…hehehe* korang sila jeles ok!, my hubby tak kedekut orangnya. Yang best duduk rumah jaga anak-anak pun boleh dapat gaji, dah tu gaji sama macam Yan keje kat opis dulu..hahaha. Dah-dah, kang ada yang jeles pulak baca pasal en.hubby Yan nie…kikikiki *terlebey sudah*.

Continue reading “Menjawab TAG dari Bro Kulanz”

Hot keywords dan Buffered ke 25 dari Nuffnang

Salam semua, hari nie buka website nuffnang, macam biasa benda yang Yan cek dulu adalah keywords yang masuk ke blog Yan. Cek kat analytics keywords nuffnang je, malas nak masuk direct admin..hehe terkejut jugak sebabnya hari-hari ada keywords dari Hotel Mania dan Drama Na O Mei. Ramai betul yang cari info pasal 2 drama nie. Jom tengok graf bawah nie.

See ramaikan yang mencari info pasal Drama Hotel Mania dan Drama Na O Mei nie.

Continue reading “Hot keywords dan Buffered ke 25 dari Nuffnang”

Tiada pemenang untuk Contest Teka Hari Lahir Ifah

Salam semua, syukur alhamdulillah semalam pukul 9.35malam selamat sampai di KLIA dan sampai rumah dalam pukul 11.30mlm, sebabnya singgah beli makanan.

Oklah mesti ramai yang ternanti-nanti jawapan Contes Teka Hari Lahir Ifah kan? tapi sedih betul takde seorang pun yang berjaya menjawab dengan tepat…huhuhu.

dan JAWAPAN kepada soalan Contes Teka Hari Lahir Ifah dilahirkan, adalah pada 05.03.1987

Memandangkan tidak ada seorang pun yang berjaya menjawab dengan tepat, maka dengan ini Contes Teka Hari Lahir Ifah di TUTUP.

Terima kasih pada semua yang sudi join contest ini, insyallah di lain masa boleh cuba lagi sekiranya ada Contest yang Yan buat nanti *ehek…rasanya ada kot*

Psstt!!! Tak dapat nak upload gambar sebab memory card kena virus trojan…huhuhu pastu handset pulak tetiba tak boleh guna *No network couverage* adakah handset Yan pun kena virus trojan?? ~~~ so takde gambar-gambar kat kampung yang boleh di sharekan, insyallah bila semuanya dah ok nanti Yan share ngan korang yea…

Ondeway kat atas plane

Salam semua, saat entry ini korang baca..Yan dan anak-anak kini berada di awan biru, flight dari SANDAKAN ke KLIA pukul 6.25 petang tadi dan insyallah kalau tiada apa-apa kami di jangka tiba di KLIA pada pukul 9.25malam.

Doakan mudahan perjalanan kami di permudahkan dan selamat tiba di KLIA…

sekian…*ekekeke..cam buat surat lak* hehehe…

Line Internet slow payah nak blogwalking

Salam semua, apa kabar? banyak hari jugak blog Yan tak berupdate, bukan sebab malas ke apa. Sebabnya line internet slow jadi tak dapat nak blogwalking ke blog korang semua. Insyallah dah balik Klang nanti Yan akan jejak blog korang semua, jangan risau ok!

Terima kasih jugak buat kawan-kawan yang sudi berkunjung ke blog ini walaupun tahu tuan tanah balik kampung, tetapi tetap setia berkunjung ke sini…Terima kasih sekali lagi, Yan hargai sangat-sangat dan mereka-mereka yang selalu berkunjung ke sini Yan dah kenal pasti…ekekeke…sayang u all….

Psstt!! banyak nak share gambar-gambar kat sini tapi tak boleh nak upload..huhu, celcom broadband tak berapa nak bagi kerjasama…hahahaha…ok korang semua take care yea…

Nota kaki : Flight dari SANDAKAN 29.03.2010 pukul 6.25petang, Insyallah sampai KLIA pukul 9.25malam

Contest Teka Hari Lahir – Hadiah dari Sabah

Salam semua, Yan berblogging dari kampung halaman tercinta di sandakan, SABAH. hem…sebenarnya banyak yang Yan nak share ngan korang tapi payahlah pulak nak upload gambar sebabnya kat lappy kakak nie takde pun apa-apa software photo editor, kalau nak buat online boleh je tapi tulah lambat pulak nak loading..huhu, maklumlah guna beruk celcom je kat sini tapi syukur masih boleh online.

memandangkan Yan balik SABAH lagi, so Yan dengan besar hati nak kasik hadiah dari SABAH untuk korang. Caranya senang dan mudah aje, cuma perlu meneka sahaja. Takperlu buat entry ke apa..cuma teka tarikh lahir adik Yan, Ifah namanya.. yang baru sahaja menyambut ulang tahun hari lahirnya yang ke 23 tahun pada bulan ini (Mac).

Inilah dia adik ke 4 Yan, namanya Ifah masih single…ahaks..kalau korang terer sila teka bilakah tarikh lahir ifah??

Hadiah diberikan pada 2 peserta yang berjaya meneka dengan awal dan tepat sahaja. hanya 1 kali tekaan sahaja di terima untuk 1 orang peserta.

Continue reading “Contest Teka Hari Lahir – Hadiah dari Sabah”

Online dari kampung halaman

Salam semua, syukur alhamdulillah…semalam kami selamat tiba di airport sandakan pada pukul 6.10petang. Sedih jugak meninggalkan suami tercenta, baru sehari disini terasa rindu sangat…hehee *tau hubby baca blog nie* kami rindu ayah…ekeke…terlebih sudah!

Nak YM pun susah sebab kat lappy kakak nie takde YM, so kenalah install dulu..tapi nak install tu bkn main lama lagi, takpelah asal dapat guna tenet sudah. Kat rumah nie dapatlah guna tenet sebab ada liputan 3g, itupun kalau duduk kat tingkat atas..kalau duk kat tingkat bawah ada gprs aje…hahaha, sampai bsk tak abis load

Oklah later Yan update lagi sebab banyak urusan yang perlu disetelkan dulu…korang jangan ingat blog nie takde tuan rumah pulak, ada aje nie…hehehe *blogger tegar*

Kini di awan biru – Sandakan tunggu kami datang

Gambar pinjam dari SINI

Salam buat semua, saat korang baca entry ini…Yan bersama hero-hero kini berada di awan biru, Flight¬†kami tadi pukul 3.25ptg dari KLIA dan dijangka tiba pada pukul 6.00ptg di Sandakan SABAH. Doakan perjalanan kami selamat yea…

Nota kaki: Ini adalah entry auto publish!

Selamat tinggal dunia bloggingku!

Salam all, moga ceria semuanya hari ini yea. Sedih rasa hati meninggalkan korang semua dan selamat tinggal dunia bloggingku!..*ewah tajuk bukan main gempak lagi* hehehe

Gambar pinjam kat en.google

Hari ini insyaallah kalau takde apa-apa, flight Yan dan anak-anak pukul 3 petang nanti dan berlepas dari KLIA dengan flight MAS, En.hubby tak balik sebab bekerja. Kalau takde apa-apa sebelum bulan 4 kami balik semula ke semenangjung (Klang), hem…en.hubbyku jaga diri baik-baik yea…lebiuuu *ewah terjiwang sudah* hahaha

Continue reading “Selamat tinggal dunia bloggingku!”

Akademi Fantasia 8 – Ok Bah Kalau Kau

Salam all, dalam kesibukan hari nie yan curi-curi masa jugak untuk mengupdate blog ini, maklumlah besok nak balik kampung so nak persiap apa yang patut. Ok hari nie nak cerita pasal Akademi Fantasia 8.

Sebenarnya Yan tak amik langsung pun perkembangan Akademi Fantasia 8 nie, Tirai AF pun takde tengok…malah langsung tak tau pun apa-apa pasal AF nie, sehinggalah semalam tengok Diary AF itupun secara kebetulan.

Continue reading “Akademi Fantasia 8 – Ok Bah Kalau Kau”