Jom Edit Gambar dengan cara mudah

Salam semua, hari nie mood baik punya…hehehe tapi penat sikit sebabnya keje part time jadi full time..haha *nie en.hubby yan cakap*.Oklah hari nie Yan nak share ngan korang pasal cara edit gambar dengan cara mudah, semudah ABC gitu! sila percaya yea…ehek…

Ok Yan gunakan gambar Yan sendiri sebagai contoh yea…nnggee~~ lama tak enterprem kat post entry….hehehe gambar nie masa muda remaja, sebelum kawen…berat 46kg ekekeke..berat sekarang jangan tanya ok!

Oklah Senang aje pun editnya, semuanya readymade punya. Tak perlu nak photoshop bagai, disini Yan hanya menggunakan Software Dreamlight, jom tengok hasilnya….

Tarrraaaaaaaaaaaaa

See…menarik jugakkan, sebenarnya banyak lagi jenis efek-efek yang boleh korang gunakan…korang pilih je mana yang korang suka.

Klik untuk dapatkan FREE Apple iPad 2!!!!

So agak-agak berkenan tak nak guna software Dreamlight nie?? jangan risau, Dreamlight nie freeware ok! sesiapa pun mampu milik…asal rajin mendownload aje…

 

Klik pada gambar di atas untuk mendowload

Selamat mencuba ya…

 

Comments

  1. Dear sis, nak tanye , software mana yang boleh edit gambar bia nampak macam kite pakai make up. hihi. dhia tau ade software macam tu tapi taktau ape. hihi. harap boleh balas. 🙂

  2. maaf kalau sye kte ni. tapi tempt edit ni x sbrpe best. setkt ltk wne atau ape tu je.x kan x ade nk make up mke ke? ni dh lme la. sorry to say. but ni sye ckp jujur bkn menipu. so mntak maaf skli lagi. kalau blh sye nk yang lain can?

  3. tak cntik un. .biase je pon?
    saye pandai lagi edit..cntik sngt lagi dri ini un>??>.hehehe. 🙂 dont andry yar. . 😳

    1. terima kasih atas pendapat anda, saya akui saya memang tak pandai dalam hal-hal edit gambar kerana ianya bukanlah dalam bidang saya.

      saya sendiri masih dalam proses belajar, terima kasih sudi membaca blog ini.

  4. salamun alaik kak yan,
    boleh x saya nak tnye kak yan,
    kalau boleh saya nak tau mcm mne ea nak buat video dgn gambar2 kte?kak yan fhmkan soalan saya?tq kk yan..

  5. hoho..ingat gambar awek manalah tu yerk…rupanya tuan tanah…hehe…tomey2…thanks for sharing…:)
    .-= mohdisa´s last blog ..I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair =-.

  6. thanks for sharing. harus dicuba nanti ni. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Panas! Tips Mendapatkan Kerja Untuk Penganggur =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.