Streamyx oh Streamyx – mengesot dah nie!

yanmie 19

Salam semua, semalam dan hari nie tension aje. mana taknya dari semalam blogwalking merangkak-rangkak tu, sabar jelah, pagi tadi dah tahap teruk sangat, dah bukan merangkak…mengesot dah…hahaha..*sabar  Yanmie…*

So sementara boleh online kejap nie, dengan sepantas kilat Yan menaip entry nie…kang manalah tau kejap-kejap lagi tak dapat buka internet lagi naya wooo, maklumlah blogger tegar *hehe..ngaku nie* sebab tak boleh berenggang dengan blog…nnngggee~~~

Jadi sudahnya pepagi buta Yan call TM, komplen pasal stramyx nie, bukan sebab slow, nie sebab dsl tu asyik blinking dan langsung xde connection. nak kata lappy Yan yang biol memanglah tidak sama sekali, sebabnya WIFI jiran boleh je Yan guna, bukan curik ok! jiran yg baik hati unsecurekan WIFI dia…hahaha, nasib baik berlambak-lambak WIFI area rumah nie, boleh lah jugak blogwalking guna WIFI jiran..hehehe

Tapi kalau dapat guna streamyx wifi sendiri lagi best, tak perlu nak tumpang-tumpang WIFI jiran, connection pun ok. kalau WIFI jiran nie kejap dapat kejap tak, kang elok nak publish entry tak dapat buka..hehe *padan muka* .

Nie dah pukul 3.16ptg tapi masih tiada respon dari TM, aduhai bila lah diorang nak datang tengok-tengok kan nie??? sabar yanmie…sabar….tu jelah dalam hati, bukan apa takut termengarut nanti…hehe..

pssttt!!! sekarang blogwalking mengesot bukan merangkak…hahhaa..

19 thoughts on “Streamyx oh Streamyx – mengesot dah nie!

  1. aku kje as tech support streamyx.ya,call 100 dan 1 yg korg plih tuh..memang streamyx nih teruk…dan sangat2 teruk…aku rase masalah plg besar TM ni just flow nk settelkan problem/komplen…ntah pape ntah…sistem guna bkn main byk,susah tol kije ktorang.siap kalo x guna,kne charge mcm2…skg ni call komplen dah bersepah2.Bygkn kje 4 jam bercakap x berenti lgsg before p lunch.tu x kire lg call yg beratur nk msuk…so korang terminate je lah streamyx neh..ak akui memang streamyx ni teruk.pass kt kwn2 korg yg nk subscribe streamyx,say JANGAN to them…dan kje aku pn x lah bz sgt…berbuih mulut wooo…nk kencing pn thn jeee…serius!!

    1. tulah kan…takpe asal jgn selalu down sudah lah…skrg nie mmg seksa nk on9 bila streamyx dh start buat hal..1 bulan gak nie merangkak2 on9..hahhaa..*sabar*

  2. itu service standard diorang….haritu bila aku pindah rumah, makan sebulan jugaklah baru diorang datang pindahkan streamyx…
    tapi sekarang ni connectioin tengah stabil la…dah 4 hari online ni…

    1. wah lama tu 1 bulan…aku 3 hari je..fuh nasib baik..hehehe but lately line streamyx asik down ke..kejap2 dc..adoiii pening seh!!

  3. yan, banyak faktor lain jgk yang blh buat streamyx kita jadi slow kan..
    kalau kena serangan virus pun ada kemungkinan jgk..
    pagi tadi, browser kat lappy sy ni wat hal.. google chrome asyik nak restart je..
    mozilla lak poblem jugak.. last2 sy download google chrome update guna IE..
    .-= murnihati´s last blog ..Kek Yang Mengandungi Arak? =-.

  4. Teruk gak tu,huhu kene sabar je la dengan streamyx ni,makin hari semakin slow dah speed
    .-= wazy´s last blog ..Adobe Photoshop CS3 & CS4 Portable =-.

    1. ha yea mmg teruk, tp hari nie baru sedar rupanya bkn streamyx yg prob..tp akak yg prob..haha..later akak buat entry napa leh jadi gitu..now streamyx laju berdesup2…nnggeee~~ sian streamyx kena kutuk ngan akak..haha..sabar jelah TM yea…hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Hotel Mania - Drama Muzikal di TV3

Semalam tengok Drama Muzikal Hotel Mania di TV3, memang best! rasanya baru pertama kali tengok drama muzikal macam nie. Permulaan yang bagus dan menghiburkan sangat. Yang tak tahan tu dalam-dalam berlakon tetiba je menyanyi…hehe, lagu-lagu semuanya best, memang beremosi jugak diorang nyanyikan lagu-lagu dalam drama Hotel Mania nie. Anak-anak Yan […]

Subscribe US Now