Sejarah tercipta lagi trafik 1 hari 1K

Salam semua selamat pagi, hari nie seronok sangat tengok stats dari Nuffnang dimana Trafik blog dalam sejarah tercipta lagi untuk kali keduanya Yan mendapat 1k pengunjung dalam masa sehari. Siapa tak seronokkan dapat trafik macam nie tanpa blogwalking bagai, pedahal semalam cuma ada 2 entry yang diupdate, itupun entry kedua Yan update lebih kurang dalam pukul 10 malam.

Yang seronoknya jugak tengok pageview, minggu nie 3kali Yan dapat pageview 1.5K++ sungguh tak sangka, siapalah yang rajin selak blog Yan nie yea?? dan begitu jugak dengan Unic Visitor Yanmieonline akhirnya mencecah 5K seminggu


Tapi tulah pelik blog nie ramai sangat Silent Reader, tak nak meninggalkan komen langsung pada entry yang diorang baca. Tapi Yan tak kisah sangat, tak semestinya lepas diorang baca diorang harus komen, Yan sendiripun macam tu jugak, tapi bila korang berada diblog ini dan tidak meninggalkan komen, korang dah cukup rugi sangat, sebabnya blog ini adalah blog DoFollow. Apa itu blog DoFollow?? korang boleh baca ulasan panjang yang pernah Roslan Nazri tulis didalam blog beliau mengenai blog Dofollow, Klik SINI

Dan seperti biasanya trafik akan jatuh merudum bila hari minggu, updatelah banyak manapun pada hari minggu tapi trafik sama jugak tak boleh nak maintain…ehhehee *Itu Yan ok, orang lain Yan tak tau* nasib baiklah Trafik blog ini banyak datangnya dari Google.

Yang tak bestnya part buffered nie, kejap ada kejap takde kat blog, hem macam biskut pun ada, kan best kalau buffered nie stick aje…ehehe 🙂

Note: Bukan niat nak menunjuk-nunjuk okies, Yan buat gini sebagai motivasi pada diri sendiri dan sebagai pemangkin semangat untuk Yan dan kawan-kawan yang lain, dan secara tidak langsung untuk meyakinkan pengiklan  didalam blog ini (rujuk sidebar), btw thanks pada Siyonlineshop kerana bulan ini adalan bulan ke 4 Siyonlineshop beriklan di blog ini 🙂 anda bila lagi..wah!! ehehehe 🙂

Maaf buat semua yang meniggalkan jejak kat kat blog ini, nanti Yan balas kunjungan korang yea, cuma lambat sikit sebabnya kesibukan melanda 🙂

 

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

60 Comments on “Sejarah tercipta lagi trafik 1 hari 1K”

  1. wah trafik kak yan gila2 ah..aduh x tercapai akalku tgok trafik kak yan.uv x penah cecah 1k..uwaaa..nk dpt half pn susah..tp xpe..yg penting fun blogging 🙂

  2. Suka nk kupas kenapa komen sikit tapi unique visitors tinggi..kak yan kena paham readers kak yan..mereka yang tinggalkan komen dekat blog kak yan mereka yang mempunyai blog dan mengenali kak yan..

    unique visitors mostly dtg dari carian google..mereka ni boleh dikatakan 90% mencari info dan tak tahu langsung pasal blog dan komen. 🙂

    1. yep betul tu fazreen, kakyan mmg tau dah blog nie ramai jugak SR sebabnya dari dashbord kakyan blh tau siapa je yg masuk selak tajuk entry mana..ehehe tp xde nk tggl komen 🙂 tp xkisahlah diorg masuk baca pun kakyan dh berterima kasih sgt 🙂

  3. hebat betul la kak yan ni tau..hehhhe
    .-= eiyda´s last blog ..Slot Akasia ~ Adamaya: endingnya dalam teka teki hohoh :: =-.

  4. tahniah yan seronok tgk member2 dpt camni hehe tumpang gembira..ifit nak dpt cam yan lambat lg la
    .-= ifti´s last blog ..The Day After Tomorrow =-.

  5. Tahniah kak Yan, semakin mantop kak Yan skang… x lama lagi boleh ler kalahkan redmummy… hehe, so daus pun leh tumpang bangga… hehe…
    .-= Dauspozi´s last blog ..Sambutan Hari Belia Negara 2010 =-.

    1. terima kasih kak..insyallah maybe sikit hari lg…akak tu sib baik 2 blog..ehehee org lain bnyk blog sampai tergendala..wakaka sabar jelah, ntah bila nk usik lg 2 blog tu 🙂

  6. wah..xblogwalking pun traffik smpai 1k..bila la blog sy nk jd cm blog yan ni…
    .-= fizi´s last blog ..[Tips]SEO Mudah Untuk WordPress Self-Hosted Domain =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge