Jumpa Blogger Cikmin.com

yanmie 52

Salam semua, baru nie balik dari kampung jengka kami singgah ke rumah seorang blogger yang begitu rapat dengan Yan, siapa lagi kalau bukan  Cikmin. Sebelum kami gerak dari jengka kami call dulu takut-takut cikmin ada program lain, so memandangkan nak balik ke Klang memanglah lalu Bentong, so kami singgahlah ke rumah Cikmin. Nak cari rumah pun tak susah, senang sangat! jom layan yea gambar-gambar kat rumah Cikmin 🙂

Gambar bersama myFaheem iaitu anak bongsu kepada Cikmin dan Abang Kamal, kiut kan Faheem nie 🙂 pandai pulak tu tengok kamera. ha ye yang paling hensem dalam gambar tu my en.hubby…ehehee dan bersama 2 hero kami Aiman dan Haziq

Menu atas nie ialah Laksa Sarawak, 1st Cikmin buat, rasanya memang marbeles tambah pulak dengan sambal belacan, Ya Rabbi….sedap giler!! sila percaya ok! nak resepi klik SINI.

Yang nie pulak Yong Tau Fu hasil sentuhan Abang Kamal (Suami Cikmin), special untuk Yan dan Family..ekeke sila jeles ok! rasanya sudah semestinya marbeles 🙂

Ini pulak Jus Jimi Asmara, 1st Yan minum air nie, rasanya memang sedap, macam minum air 7up dan Fanta hijau. Kreatif betul orang yang cipta Jus Jimi Asmara nie. Nak resepi klik SINI yea.

Cikmin jugak siap  tapaukan Laksa Sarawak, Yong Tau Fu, dan Pati Jus Jimi Asmara yang di buat sendiri. Terima kasih kak! jangan serik lagi yea jemput kami datang rumah 🙂 seronok dapat jumpa akak sekeluarga yang sememangnya happening 🙂 enjoy dapat jumpa akak!

Nota Yanmie : Sebelum nie dah pernah jugak jumpa blogger lain, antaranya Kak Ina KL, Pak Syeikh, Kak Miza, Kak Amy Nujaimy, Elynn, Kak NaShari. so siapa pula next??

52 thoughts on “Jumpa Blogger Cikmin.com

  1. nampak pon da sedap!!~ huhuhuhu~~
    ble kita nak jmpe2 lak ni? 😛
    .-= nanajoe´s last blog ..Bila Perempuan Kaki Bola =-.

    1. nana…kalau nak makanan kat atas tu kena jumpa cikmin..ekekek…

      kalau nak jumpa yan…ermmmm…apa ye menu yan…mesti mee sabah…kan yan kan…akak pun terhingin ni nak makan mee sabah… 😛
      .-= cikmin´s last blog ..Florida Torte =-.

    1. u know what dahlia…sambal belacan tu la yang membuatkan laksa sarawak tu sangat mabeles!kalau nak rasa..meh datang sini..kuantan tak jauh je…

      ytfoo pulak..memang resepi sos nya tu ko korek dalam blog cikmin memang tarak punya..becoz why? itu adalah secret receipe… 😛
      .-= cikmin´s last blog ..Florida Torte =-.

  2. salam yan..akak demam la..huhuhu..baru je nak blogwalking kepala sakit balik..Makasih jugak yan sudi singgah..akak sudi bila-bila je asalkan tepon la dulu. 😛
    Wah ytfoo tu shining2 sosnya kan..Insya’ALLAH kalau tak dalam masa terdekat..raya ke nanti akak pergi la rumah yan ye.. 🙂 akak nak merasa mee sabah pulak.. 😛
    .-= cikmin´s last blog ..Ada orang hilang anak tak? =-.

    1. salam kak, demam dh elok ke? pi cek kot2 faheem nk dpt adik ke, hehehe.
      insyallah kak ada jodoh nnti kita jumpa lg. klu dtg sini call 2 hari awal..ehehe…sbb takut kena hari en.hubby keje kang nnti mcm x best lak kan..

      sib baik usb yan detek lak kak..klu tak melepas nk tayang ytf abg kamal..ehehe

  3. bestnyer….
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa::Crocs haram dipakai,isu logo dan beza antara ory dan cap ayam :: =-.

    1. gmbr cikmin ada je kt lappy ngan handset aku nie, dia xmo weh letak gmbr dia yg seksi dlm blog..hahha klu ko nk tgk dia real ko pi je umah dia terjah..ekeke mkn mmg sedap!!

    1. zqah kat kemaman ye..memang tak jauh sangat tu…ecececeh..insya’ALLAH kalau kakmin nak ke tengganu cikmin roger zqah ye.. 😛 nak makan nasi dagang boleh?
      .-= cikmin´s last blog ..Florida Torte =-.

    1. rumah kami jauh berbatu2 jauhnye…ehehe..Cikmin kt benton kakyan kt klang 🙂
      Cikmin x mo gmbr dia di tayang..ehhehee tgk kt header blog dia je 🙂

      1. oh… tp kat header kak Min dia pakai spek, x jelas wajah kak Min so kak Min ni kira blogger misteri la ye, atau org panggil low profil cm daus… hehe…

        P/s: Jus Jimi Asmara tu rasa cmne erk?, terliur lak daus… kak Min tu banyak resepi kan, dah banyak resipi kak Min yg my mum kebas… tp x pulak my mum masak, maybe x sempat kot… hehe
        .-= Dauspozi´s last blog ..Kelebihan Akhbar Online Berbanding Akhbar Bercetak =-.

        1. morning yan..akak kol banyak kali semalam tak dapat yan…biasa la nak skandal..

          to daus.
          ekekek..takde la misteri nya daus..kalau dulu2 punya entri ada je gambar kakmin yang bambam tu..cuma sekarang je rasa nak low profile…boleh tak alasan ni?

          p/s mum daus selalu tengok blog kakmin ke?alahai..segannya…
          .-= cikmin´s last blog ..Florida Torte =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Kesemua Rakyat Malaysia selamat di atas Kapal Mavi Marmara

Update Terkini 12.00pm KUALA LUMPUR: Semua 12 sukarelawan rakyat Malaysia yang ditahan komando rejim Israel ketika menyertai misi bantuan kemanusiaan ke Gaza, sudah dibebaskan dan kini berada di sempadan Jordan. Pembebasan mereka itu dibuat awal hari ini, menurut laporan langsung dari wartawan Astro Awani yang turut ditahan. Sumber Berita Harian […]

Subscribe US Now