Sehari tanpa Streamyx

Salam semua pekabar? nampaknya dah 2 hari blog ini terbengkalai, bukannya tak nak update malahan banyak sangat cerita nak dikongsikan tapi apakan daya Streamyx ku buat hal..huhu

Dah 2 hari takde line kat rumah nie, so streamyx pun tak dapat guna jugak, dah telefon TM, macam biasalah kan kena bercakap dengan operator TM, tapi kali nie tak bergayut lama dengan TM sebabnya dah hafal sangat-sangat apa yang diorang nak perkatakan ” Cik dah cek semua sambungan kabel”, ” dah cuba buat direct connection”…bla…bla…

Sebelum Operator tu cakap panjang Yan terus potong cakap dia, “Encik, apa yang encik nak cakap semua saya dah buat! saya dah tau dah apa encik nak tanya :)….ehehe gelak kecik aje encik operator tu…laju je dia buat report, yelah call pakai handset tu dah ler kredit nyawa-nyawa ikan aje..ehehe

Then petang tadi Technician TM ada telefon dan maklumkan untuk mereka cek kat bahagian luar rumah dulu, kalau masih tak ok jugak maybe besok pagi diorang datang untuk cek streamyx sekali.

Tapi punyalah rasa seksa tak dapat nak online, Yan aktifkan terus Celcom Internet Broadband, jadikan handphone sebagai modem. Nasib baiklah line laju walaupun dapat 3G aje, tapi puas hati 🙂

Harap-harap besok masalah streamyx dapat di selesaikan..huhuhu, 2-3 bulan mesti masalah streamyx nie berulang, korang pulak macam mana? dalam masa 2-3 bulan pernah tak selalu ada masalah macam nie berulang??

Comments

  1. Salam kak…saya duk JB baru aritu kena macam ni…tapi nasib baik tak berhari-hari…ni ujian kak…hehe, tak pe, tak pe, readers akak tak lari, nanti dorang datang punye…hehe

    1. hahaha ala ada pun loyal readers bape kerat sgt…yg bnyk datang sini yg dihantar oleh en.google, 80% adalah dari en.google sbb tu kadang x risau jugak klu x hapdate blog sbb en.google suka buat skandal dgn blog nie….ekekeke 🙂

  2. mmg seksa kak klau xde internet..bg yg ske on9 cm sye ne la..jgnkn shari..stgh hari pon dh mcm cacing kpanasan dah,hehe..

    1. Salam zu, welkam back 🙂 dh tengok dh gmbr baby zu..mmg comei mcm ibu dan ayahnya 🙂
      patutlah dh lama x nmpk zu on9, takpe klu xde tenet pun sekurang2nya x bosan dh kan…ngadap baby comei lg best, tul tak??

  3. yan..akak singgah kejap je ni..sori ye tadi..tak dapat nak tolong..akk jumpa henpon tu dah nak malam dah..sabar je..mencari bagai nak rak..hari ni sampai weekend akak sibuk.. 🙂 hepi blogging ye yan..

    1. okies kak no hal..lepas sms akak tu tak lama en.hubby ajak kuar gi carik brg…ehehee 🙂
      okies hepi wiken gak utk akak sekeluarga 🙂

  4. rumah sy lagi hebat kak, asal kilat dan guruh kuat jer kompom port kat tepi jalan tu akan tertendang…
    TM pakai stok brg dr china kot…brg murah nk jimat kos…haha

    1. owh tu lg dasyat asal kilat guruh je mesti xdpt…akak nie takdelah sampai mcm tu, cuma dlm 2-3 bulan mesti msalah sama berulang, but so far guna streamyx mmg oklah laju xde masalah. cuma tulah bila xdpt tu tetiba je, takde angin ribut tetiba x dpt..ehehe…

      haha melampau lah tu klu nk jimat pun…

      1. sy pun masih lagi suka streamyx walaupun…
        sblom nie sy pernah 2 kali pakai berukben celcom…last2 ke streamyx semula…

        1. tulah pasal, akak nie lebih suka guna streamyx sbb bukannya selalu pun streamyx buat hal…lagi2 skrg nie blh buat wifi sendiri..ha lagi bebas lah kat ceruk mana2 dlm rumah nie bertenet..tak yah nk tarik kabel bagai..ehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.