Salam semua, syukur terbit jugak blog aggregator mini Yan yang di beri nama PingMe! ehek…saje buat untuk kawan-kawan agar dapat mempromosikan entry ataupun laman blog korang disana, sharing is caring, sama-samalah kita gunakan sebaiknya. PingMe! adalah site yang mesra SEO *puas gak godek*, so insyallah peluang nak naik di enjin carian tu ada. kalau ada rezeki lebih boleh cari domain dan hosting untuk PingMe! tapi buat masa nie belum ada perancangan, cuma buat yang mini nie aje, tolong sesama kawan 🙂

Cara gunakannya mudah sahaja, sama jugak macam web aggregator yang lain, cuma perlu register dan sumbit new entry iaitu memasukkan link entry korang di dalam kotak link entry yang nak di submit, untuk paparan jelas tengok bawah yea 🙂

Seterusnya klik Submit New Entry dan masukkan link entry yang korang nak ping kemudian klik continue dan seterusnya ikut langkah-langkah yang telah diberikan.

Sebenarnya ada banyak ping site di Malaysia nie, cuma ada sesetengah tu tidak user friendly, so ambillah kesempatan ini untuk mempromosikan link/blog korang di PingMe! 🙂

Nota Yanmie : Hidup Untuk Memberi 🙂