Review #Newtwitter

Salam semua, hari nie nak cerita tentang #newtwitter, pagi nie baru Yan perasan yang Yan baru aje dapat newtwitter nie, ingatkan semua orang dapat tetapi tidak semua rupanya, maybe Β newtwitter nie diorang buat cara berperingkat kot, tak bagi serentak..hem, tapi entah ler…tapi Yan dah dapat..ehehe

Oklah menarik dari twitter sebelum ini, nampak kemas dan teratur, paparannya lebih lebar iaitu 1040 pixel berbanding dengan sebelum ini cuma sekitar 765 pixel sahaja. dan halaman untuk status pun letaknya di sidebar, tidak seperti sebelum ini status berada dibawah petak menulis.

dan yang bestnya #newtwitter boleh mengakses kesemua halamannya seperti timeline, mention, retweet, search dan list. aplikasinya lebih kurang macam tweetdeck juga.

#newtwitter ada popup window untuk reply, so maybe tidak akan tersalah reply…ehehe, yang lagi best kita boleh add sekali location kita.

Rasanya setakat ini je yang dapat Yan review, tak abis godek lagi…kalau ada sesiapa nak menambah silakan, nanti Yan akan updatekan semula disini.

Nota Yanmie : Tapi lebih suka guna tweetdeck πŸ˜›

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

27 Comments on “Review #Newtwitter”

  1. belum semua dapat ka tu? ingat kan semua bole try.. akupun dapat offer semalam lagi.. tapi tak kisah pasal tu, sebab akupun jarang guna twitter ni.. sekali baca sini, baru try, hehe

  2. yezzaa.. itu dia review dari kak yan.. thanks kak.. πŸ™‚

    zu tengok kat #newtwitter tadi,
    kalau nak dapat new twitter ni kita kena letak #newtwitter dalam salah satu post kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge