Cicak tokek depan mata

yanmie 69

Salam semua, sedang sidai kain kejap tadi Yan terkejut tengok ada benda melompat kat motor en.hubby, elok2 kat raga motor, dah ler letak baju anak-anak kat situ untuk disidai, malas nak letak dalam baldi sebab baju cuma beberapa helai sahaja. Sampai sekarang baju anak-anak Yan tak tersidai sebabnya benda yang melopat tu adalah cicak tokek..

cicak tokek

Uwaaa bapak besar cicak tokek nie! takut!! geli pun ada, tengok ekornya panjang gitu! even harganya mencecah puluhan ribu tapi Yan tak sanggup nak tangkap, siapa nak tangkap meh ler datang sekarang…ehehe ada lagi tu terpacak atas motor, apa lagi segala pintu dan tingkap tutup terus, takut cicak tokek tu masuk dalam rumah lagi naya…

cicak tokek

nampak macam berani sikit cicak tokek nie tak macam cicak yang biasa tu, cicak nie nampak jinak, ada sesiapa yang terlepas ke cicak tokek nie ke ye??..maklumlah sekarang kan cicak tokek nie dah jadi haiwan peliharaan sebab kalau jual dengan keadaan tokek tu agak berat maka harga pun mahsyuk, nak tahu lebih detail baca entry Yan yang ini Cicak Tokek aka Cicak Gergasi jadi buruan

Oh ye..Cicak nie warna oren kelabu gitu 😛

Nota Yanmie : eee….geli!! tp edy kata tadi atas tu cicak kobeng bukan cicak tokek…hahaha lawak betul, mati-mati ingat cicak tokek :))

69 thoughts on “Cicak tokek depan mata

  1. Hi there very nice [url=http://www.uggsaleuk2013.co.uk]ugg boots sale[/url] website!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your site and take the feeds additionally??I’m satisfied to search out so many useful info right here When all others was soldout of Black UGG, You needed them! I did orderd some on eBay, but they also turned out to be counterfeit. THESE UGGs are genuine. Great transaction!!! [url=http://www.uggsaleuk2013.co.uk]ugg boots on sale[/url] ,in the publish, we need develop extra techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

  2. Salam Yanmi,

    Tu bukan Cicak Tokek, itu sumpah sumpit. Cicak Tokek ekornya tak panjang macam tu. Cicak tu dijual pun laku ta[i tak le semahal Cicak Tokek. Cicak tu kalau jual RM10.00 dalam tangan…. sape nak beli boleh kontak awak….

  3. ngexz :
    eee gigih je aku bc smpai habeh kak yan.tengok2 cicak koben..org kata cicak koben bahaya kalo cicak 2 naik atas bdn kita.blh pegnen.. ada caya tak..percaya la..hahahhaa

    Cicak rogol? 1st time dengar nie.. huhu

  4. eee gigih je aku bc smpai habeh kak yan.tengok2 cicak koben..org kata cicak koben bahaya kalo cicak 2 naik atas bdn kita.blh pegnen.. ada caya tak..percaya la..hahahhaa

    1. dah cuba tp cicak tu malah men lawan-lawan lak..now tutup pintu..ada lg kt atas motor tu, tgk gaya cicak tu mcm nk masuk dlm rumah..uwaaa 😛 lupa nk suh abang buangkan/halau cicak tu 😛

  5. wah ni cicak yang mahal tu ke… dia datang nak bagi rezeki tu kak..hehehe.. semalam dapat lipas.. ni hari dapat cicak..kesian kak yanmie..hehehe

  6. bukan benda ni dah lamer ker??? saya agak dalam bulan 5 ke 6 yang lepas. cicak ni mengandungi enzime di dalam badannya apabila ia membesar. untuk penyakit AIDS, dan ape lagi eark..luper lak..kat tempat saya, ada yang dah menjual dalam ribu jugak lah..so kalau berniat carilah kat hutan or rumah2 lama yang dah ditinggalkan..$_$

    1. yep pasal cicak tokek nie dh lama, saya pernah entrykan dulu di blog ini, link ada disertakan diatas.

      tp masalahnya saya dh silap, pakar tokek kata gambar atas tu bukan tokek tp cicak kobeng…hahhaa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

10 bulan bersama wordpress

Salam semua, alhamdulillah lega sikit domain dah renew, renew pun last minit sebab malas nak renew awal-awal eheehe, terima kasih pada en.hubby kerana masih lagi ingin terus menaja domain dan hosting blog ini..makasih dear 🙂 Domain yang di beli melalui Google Checkout Sebenarnya domain ini dahulunya pernah digunakan jugak di […]

Subscribe US Now