43 thoughts on “Live : Muzium Padi”

 1. Kegiatan kebudayaan seperti permainan kampung tradisi, membuat dan bermain layang-layang, serta permainan gasing juga dipertunjukkan kepada para pelawat.

 2. Untuk apa2 pertanyaan Boleh Hubungi Muzium Padi di talian +604 735 1315 atau Lembaga Muzium Negeri Kedah di talian +604- 733 1162. Korang juga boleh menghubungi Pejabat Tourism Malaysia Kedah di talian +604-731 2322 / 730 1322 atau Pusat Penerangan Pelancongan Bukit Kayu Hitam di talian +604-9222 078.

 3. Pembinaan Muzium Padi ini sebagai menghormati aktiviti penanaman padi yang menyumbang kepada sejarah dan sosio ekonomi penduduk di Kedah khasnya dan Malaysia amnya.

  1. oh yeker…saya balik jugak kedah klu time raya tp x pernah terfikir nk pi muzium padi tu..kiranya 1st ler tu sampai kt muzium padi tu…ehehe 😛

 4. @eiela
  buah carom tuh rupanya bulat sebijik macam bumbung muzium tuh. tapi tepinya takdelah bergerigi macam tuh. dia licin je. selalunya dia berwarna merah, hitam dan coklat. Gunanya untuk main carom, yang kita jentik2 atas papan yang ada lubang di setiap 4 penjuru papan carom tuh. tuh jelah kak, yg dpt saya terangkan. tak tau lah akak paham tak.

 5. salam,
  1st time me jejak kaki kat blog yg famous ni
  muzium padi ni..emm..me tak pernah sampai..laman padi kat langkawi pun me setakat lalu ajer..tak sempat nak singgah–langkawi byk plak tempat utk dilawati 🙂

  anyway, me 1st winner contest kak ina KL, kalau tak silap, one of prizes, me dpt iklankan blog me kat blog u yg famous ni utk sebln 🙂
  best nya 🙂
  me nak kena buat banner ke? me tak de banner utk blog me.
  thanks yer

  1. Salam, thanks singgah ke sini. untuk makluman banner boleh diberikan kepada saya untuk di letakkan di bahagian side bar, tidak ada tempoh untuk penyerahan banner tersebut, dan banner tersebut akan diletakkan selama sebulan.

   btw tahniah yea coz jd 1st winner di blog kakina KL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.