Aiman punya crabby patty’s

yanmie 57

Salam semua, baru-baru nie aiman minta untuk di buatkan crabby patty’s macam dalam kartun Spongebob Squarepants tu, alahai manalah nak reti buat…hahaa kalau buat burger boleh ler, eh tapi lebih kurang sama ajekan cuma nama je lain. So layankan selera dia, kebetulan ada patties ayam dan roti bun. buatlah untuk dia…hahaha meh tengok crabby patty Ibu Aiman…eekekeke, tak buh macam-macam sebab takut aiman tak makan πŸ˜›

crabby patty's

Sangat simple okeh, takde letak pun segala daun salad kat patties tu, buat simple je. itu pun sebab takut aiman tak makan, last-last dia selak roti tu tengok takde apa pun kat dalamnya kecuali patties tu…hahaha apa lagi komplen ler dia πŸ˜›

patties

khusyuk sambil layan TV, adik tu makan patties ayam je..roti tolak tepi πŸ˜›

Aiman : Ibu…mana dia punya susu, takde pun?

Ibu/Yanmie : Susu?? mana boleh letak susu πŸ˜›

Aiman : Letak inilah ibu (Sambil tuding jari ke mayonis)

Ibu/Yanmie : Oooo itu mayonis lah abang, bukannya susu

Aiman : Ha ye abang nak mayonis tu

Ibu/Yanmie : ha ok2 ibu letak, ingatkan abang tak makan πŸ˜›

Aiman : Eh…eh…mana dia punya sayur?? macam kat dalam citer pospospepen (spongebob Squarepants) tu

Ibu/Yanmie : Eh, betul ke nak salad nie?? abang makan ke??

Aiman : Ye makan…tapi takpelah nak sayur bulat tu je

Ibu/Yanmie : Hah!!! sayur bulat??

Aiman : Inilah ibu (sambil ambil timun dalam peti)

Ibu/Yanmie : hahahaa timun ke??

patties

owh…makan selow-selow abang….hehe sian dia roti bun tu agak besar πŸ˜›

patties

heh…Crabby Patty’s Aiman…simple gitu πŸ™‚

Sekali sekala melayan peel anak macam nie seronok jugak, yang kelakarnya tu nak crabby patty’s macam spongebob squarepants…hahahaa

Nota Yanmie : Kalau ikut bahasa Aiman Pospospepen tu ialah Spongebob Squarepants..hahaha, dia reti nak sebut betul tapi malas, amik jalan singkat je πŸ˜›

57 thoughts on “Aiman punya crabby patty’s

  1. heheh.. anak kakyong si fikri pun suka request nak crabby patty..
    bila ckp xde patty.. dia request nak sandwich plak… layan jer lah kerenah anak.. janji depa nak makan kan..

  2. hahaha .. anak2 la penawar duka .. same la yan anak dara kat umag ni kalau cakap Spongebob Squarepants tu jadi cepoppepen .. kadang tu ape yg dia cerita pun si ibu ni tak paham ..

  3. heee comey jek aiman kan…sebut sayur bulat as a timun..ngeeee kekadang budak2 ni terpengaruh ngan kartun..tp ok pe..tgk kartun nk mkn sayur dh heee

    1. tulah kakyan pun terkejut dia ckp sayur bulat tu rupanya timun..hahaa
      ada katun yg membina blh mengajar minda anak dan ada kartun yang bawa negatif jugak, cnthnya katun2 kt astro tu..bnyk sgt penggunaan perkataan ‘takguna’ huhuhu

  4. budak mcm tu ler.. paling x tahan, bila dorg sebut.. lain bunyinya.. smpi kdang2 kita pon x faham.. hehe.. pospospepen.. klakar plak bunyinya..

    p/s: terliur plak tgk crabby patty’s tu.. nak satu.. hehe.. ada lagi ker?

  5. kahkahkah…lucu betul aiman ni…akak suka tengok dia kalau makan berselera… πŸ™‚

    p.s aiman bila nak datang rumah aunty cikmin lagi ni…

    1. hahaa tulah kak, mcm akak tak tahu lak aiman mcm mana kan, ingat tak hari tu dia melantak sambal nasik lemak kt umah akak mcm mana…hahhaaa adoiii kelakar klu nk ingat blk…sambal lg banyak dari nasik πŸ˜›

      insyallah kak ada rezeki sampai lagi umah akak, kali nie nk mkn takoyaki ngan burger rock…hahaa adess jgn serik naaa dgn kunjungan kami anak beranak nie πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Keputusan Pilihanraya DUN Galas N45

Salam semua, selain undi hari nie kat kampung Yan di Batu sapi, hari nie jugak merupakan undi di DUN galas di adakan serentak. mudahan proses pengundian di kedua-dua tempat tersebut berjalan dengan lancar. Laporan Rasmi Pilihanraya DUN Galas BN menang BN : 5324 PAS : 4134 DUN Galas mempunyai 11,553 […]

Subscribe US Now