Belajar Photoshop

yanmie 64

Salam semua, ades tetiba hari nie tergedik-gedik buka balik photoshop, semalam try edit gambar buat pakai GIMP memang hampes, langsung lupa macam mana nak buat…hahaa so pagi tadi layan edit gambar guna photoshop.

belajar photoshopGambar background ambil dari facebook Abang Ipar kat Oversea 🙂

Sebenarnya agak lama Yan tak sentuh photoshop nie, sampaikan tak ingat bila kali terakhir Yan sentuh…ehhee sebab tak berapa reti, walaupun hasilnya tidak berapa cantik dan kemas, tapi oklah tetap berpuas hati 🙂

Meh tengok gambar sebelum dan selepas yea 🙂

istanbul

Gambar Background yang di ambil dari Facebook Abang Ipar, gambar tersebut lokasinya di Istanbul

haziq

Gambar Haziq

So hasil kombinasi 2 gambar tersebut maka terhasillah gambar yang atas sekali tu, amacam ok tak? tak berapa nak kemas kan?, takpelah masih boleh di perbaiki lagi 🙂 silalah beri tunjuk ajar orang yang baru belajar photoshop nie 🙂

Nota Yanmie : Abis semua gambar nak di edit…hahaha

64 thoughts on “Belajar Photoshop

    1. Salam Ummi Alifya, banyak kali mo drop komen d blog mu nda blh, nda jumpa button reply…huhuhu
      bah samalah jugak, ku pun bknnya pandai sgt..masih lagi terkedek2…ehehe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Keputusan Pilihanraya Kecil Parlimen Batu Sapi P.185

Salam semua, alhamdulillah hari nie merupakan undi di kampung Yan iaitu Batu Sapi dan juga undi di DUN Galas, mudahan semuanya berjalan dengan lancar, harap-harap parti apa pun yang menang dapat mengotakan janji kepada masyarakat. Keputusan rasmi – Barisan Nasional Menang di Batu Sapi Linda Tsen (BN-PBS) – 9,773 Yong […]

Subscribe US Now