Dell Touchpad Disable

Salam semua, aiyooo semalamkan tetiba rasa nak guna touchpad Laptop Dell nie, macam en.hubby dia lebih suka guna mouse, kalau Yan lagi suka guna touchpad je sebab rasa kekok pulak bila guna mouse, tapi bila dah ada mouse nie terpasang yang guna ajelah mouse tu, tetiba rasa mcm nak guna touchpad. gerak punya gerak touchpad nie tak pulak berfungsi, takmo jalan pulak arrow nie..adoiii

touchpad

Ingatkan Lappy Dell nie yang rosak, sebabnya kalau guna lappy acer yang lagi satu nie memang tak pernah pun ada masalah dengan Touchpadnya, so hati mula lah kata “nyesal aku pilih dell, cepat sangat rosak!” hahaha…pedahal tak abis study lagi pasal Dell πŸ˜›

Dah tu gigih pulak menggooogle cara macam mana nak bagi touchpad nie berfungsi balik, dari hasil pencarian kat google, kena tekan FN+F7 nanti touchpad tu akan berfungsi macam biasa, yelah mana tahukan ter disable function touchpad tu. So buatlah macam tu tapi tak boleh…aarrghh!! apa yang tak kena dengan lappy dell nie! guna acer ok je *tetiba puji lappy buruk ku yang lagi satu tu*

So en.hubby pun macam tak puas hatilah kan, dia pun godek lah lappy dell nie, aiyooo rupanya fungi laptop dell tak sama dengan lappy lain, dell ada functionnya sendiri…hahhaa adoiii malu jap! sapa sini pengguna laptop dell silalah gelakkan Yan…hahaha!!!

dell touchpad

Rupa-rupanya kat bawah line start menu blah kanan memang dan tertera logo touchpad tu, klik situ aje untuk setting..hahaha

Nota Yanmie : Sian Laptop ku Acer, lama tak di sentuh sejak Dapat Laptop Dell Inspiron dari En.Hubby hari tuΒ πŸ˜›

You Might Also Like

65 Replies to “Dell Touchpad Disable”

  1. saya pun baru guna laptop dell inspiron , touchpad dia tak berfungsi jugak, so i try la buat mcm u ckp but stil not work, any idea? b4 tu ok je, mlm ni ko plak

    1. Salam, saya pun xberapa faham lagi dengan dell nie, saya cuma guna cara macam yang saya tulis dalam blog ini, cara lain saya tak tahu, later kalau saya tau saya kongsikan lagi, takpun kalau saudara ada cara lain (kalau jumpa) nanti share dengan saya ye kat sini, makasih πŸ™‚

  2. yuhuuu…akak baru balik..alhamdulillah..selamat dah balqis konvo..yasmin amik adiah kat KAFA..hari ni melayan teruna dara beli c3.. πŸ˜›

    1. ye wazy betul tu..ada bnyk lg yang kakyan xstudy nie…
      amin..mudahan ada rezeki lebih blh tenet kt memana kan, tp mcm wazy tu xpelah sbb kt cc ada bnyk pc, pilih je..lappy mcm x perlu sgt kot kan πŸ˜›

      tp klu ada lg bagus blh sambil2 baring bertenet…ehehee

    1. uwaaa jahat gelakkan akak πŸ˜›
      tulahkan pelik, org lain mudah guna mouse akak plak mudah guna touchpad…eehehe
      pernah hari tu guna desktop jd blurr…sbb xde touchpad..kikiki

    1. hahhaa adoiii x abis2 lg nyakat ye πŸ˜›

      tulah Bro memang bnyk sgt yg bezanya dgn lappy lain, mmg kena guna apps dell sdiri…bnyk lagi yg yan x study nie, hari tu buka webcam dell terkejut beruk jap…jakun…hahhaaa

  3. ayat ni lucu,

    Ingatkan Lappy Dell nie yang rosak, sebabnya kalau guna lappy acer yang lagi satu nie memang tak pernah pun ada masalah dengan Touchpadnya, so hati mula lah kata β€œnyesal aku pilih dell, cepat sangat rosak!”

    nyesal..hahahaa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge