Jalan-jalan ke Muzium Padi di Kedah

Salam semua, wah baru teringat nak entry pasal jalan-jalan masa balik kedah hari tu, jom layan gambar masa kami ke Muzium Padi di Gunung Keriang, Kedah. Teruja sangat masa berada disana lagi-lagi masa naik tengok pemandangan 3D nye, meh ler korang singgah ke Muzium Padi nie memang best sangat! confirm teruja punya πŸ™‚

muzium padiHehehe interperm lagik gambar sendiri..ahaks, gambar bersama Mak Mertua tercinta berserta kedua-dua hero yang sedang sibuk tengok ikan kat mini kolam kat belakang Yan dengan Mak Mertua Tercinta πŸ™‚

muzium padi Wow jakun kejap bila Yan dapat pegang padi tu…haziq dah Aiman pun teringin jugak nak pegang so layankan aje…ehehe

muzium padi Ayah Mertua Tercinta, Mak Mertua Tercinta, Suami Tercinta serta kedua2 Hero Tercinta, luv u all πŸ™‚

muzium padi Pemandangan 3D (konon-konon sekarang nie berada di atas gunung keriang)

muzium padi Cantikkan?? banyak jugak Yan snap masa kat atas nie πŸ˜›

muzium padiMasa tengok pemandangan 3D nie ingatkan dah sampai kt atas gunung keriang…hahhaa pedahal cumalah pemandangan 3D aje…sumpah! teruja giler….hahaha

muzium padi

Bahan yang berasaskan Padi

peralatan untuk padi

antara yang ada di sawah bendang

orang-oranghahaaa….ini adalah antara gambar yang paling Yan suke πŸ˜›

Oklah setakat ini aje untuk jalan-jalan di Muzium Padi di Gunung Keriang, Kedah, sebenarnya ada banyak gambar yang disnap, tapi takpe nanti Yan sharekan di facebook nanti yea πŸ™‚

Nota Yanmie : Lepas nie Jalan-jalan Pekan Rabu pulak πŸ™‚

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

44 thoughts on “Jalan-jalan ke Muzium Padi di Kedah”

  1. Wawa~* :
    haha.. sronok jugak ye gi muzium padi ni… yg pemandangan 3D tu mcm best jer + dpt amik gmbo mcm pesawah tu pn cunnn.. ngehehe

    Kedah mmg best bab2 sawah padi nie.. Luas amat

    1. hahhaa eh tudung pink tu bukan besan yang adiahkan ke?? utang yee…hhahaa kan dh byar semalam πŸ˜› sampai gegel2 bayar utang tu…hahhaaa *jahat*

    1. kalau ada masa pegilah memang best! paling best tgk pemandangan 3D tu, nanti kita akan duduk dan pelantar tu akan berpusing slow2 kiranya dpt tengok keseluruhan pemandangan atas gunung keriang melalui 3D

    1. ha’ah mmg seronok, 1st sampai sana sgt teruja tgk pemandangan 3D tu..gmbr ada bnyk sampai xtau nk plilih yg mana utk di letakkan dlm blog πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.