Stop Child Abuse

yanmie 33

Salam semua, sedihkan bila kes penderaan kanak-kanak tak pernah ada hentinya, sedih sungguh melihat kanak-kanak yang tidak berdosa menjadi mangsa kerakusan manusia yang tidak bertanggungjawab! mereka kanak-kanak yang sangat lemah, mengapa mereka di perlakukan sedemikan?

penderaan kanak-kanak

See sangat tergamak buat macam kat atas tu, nak letak gambar budak kena dera macam tak sampai hati pulak, sedih sangat tengok. perkara buruk nie harus cepat di bendung kalau tidak semakin berleluasalah ianya.

penderaan kanak-kanak

Jangan biarkan penderaan kepada kanak-kanak atau terhadap sesiapa pun menjadi budaya di negara ini kerana kita ada undang-undang dan mereka yang terlibat sepatutnya dihukum danĀ harus di hadapkan ke muka pengadilan, kanak-kanak ini mesti mendapat pembelaan, harus ada kempen besar-berasan untuk membanteras gejala ini.


So bagaimana caranya untuk melaporkan kes penderaan kanak-kanak ini??

  • Talian telefon Teledera: 1 800 88 3040
  • Melaporkan kepada Pejabat Kebajikan Masyarakat yang berhampiran dengan tempat tinggal pelapor
  • Melaporkan kepada mana-mana balai polis / Pondok Polis yang berhampiran
  • Mana-mana ahli Pasukan Perlindungan Kanak-Kanak / Pusat Aktiviti kanak-Kanak yang terdapat di kawasan berlakunya penganiayaan
  • Merujuk terus ke hospital yang berhampiran

unicef

Marilah kita bersama-sama mengangkat tangan dan menghentikan penderaan kanak-kanak ini, sesungguhnya mereka adalah insan kerdil yang tidak berdosa.

Nota Yanmie : Hiks ku paling emo bab-bab dera budak, buang bayi..gggrrr!!

33 thoughts on “Stop Child Abuse

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Dapat Invitation dari nuffnang untuk premier screening Narnia

Salam semua, Yeay semalam buka email dapat email invitation premier screeningĀ Narnia dariĀ nuffnang, terima kasih nuffnang, ini adalah invitation ke 2 dari nuffnang, sebelum nie pernah dapat untukĀ premier screening Altitude. Insyaallah kalau ada masa boleh pergi dan jumpa blogger-blogger yang lain. Dah tanya en.hubby katanya boleh pergi, mula-mula ingatkan single invitation, […]

Subscribe US Now