Tangan terseliuh dan salah urat

Salam semua, macam mana raya korang? Yan dan family dah ada kat Klang nie, semalam gerak dari jengka lepas asar tapi sampai rumah pukul 11 malam jugak sebabnya jalan sangat jem kat MRR2,  nasib baik en.hubby pandai cari jalan lain, keluar masuk sana sini, tau-tau dah sampai…ehehe, tapi sebelum tu singgah dahulu makan malam kat srimuda shah alam.

sakit urat tangan terseliuh

Oklah malas nak cerita pasal jalan jammed, nak cerita pasal kes malam raya, tetiba pulak lah sakit tangan yang amat sangat masa dalam perjalanan balik ke kampung, tapak tangan jadi bengkak dan sakit, tak boleh nak pengang apa-apa, nak menggenggam tangan apatah lagi.

So besoknya pagi raya kami ke rumah makcik tukang urut, dia urut tangan Yan yang manja nie, katanya terseliuh sedikit, salah urat jugak dan makanya masuk angin, ingatkan perut je yang masuk angin, rupanya tangan pun boleh masuk angin…hahaa *maklumlah dah tua*

sakit tangan salah urat dan terseliuh

Sebelum tu makcik tu tanya ada buat apa-apa ke sampai tangan boleh sakit, Yan cakap cuma basuh kasut en.hubby je, lelain takde buat kerja berat pun, makcik tu gelak aje, yelahkan macam tak logik pulak kalau puncanya dari membasuh kasut…hahahhaa *sila gelak* sungguh manja tanganku ini :))

Nota Yanmie : Apasal rasa nampak tangan Yan kat gambar atas tu macam gemuk sangat?? hahaha *tak sedar diri lagi tu*

You Might Also Like

86 Replies to “Tangan terseliuh dan salah urat”

  1. wawa~* :
    huhuhu kak yan.. hope da ok la tgn tu 🙂 ituuu la… angin dlm bdn ni mmg suka mngembara… sy yg bru 26 *baru ker, prasan muda plk :P* ni pn slalu gk kna angin2.. hehehe…

    ut ek
    ades xpenah kena angin..kentut tu pernah ah..sama cam angin kentut?

  2. Nota Yanmie : Apasal rasa nampak tangan Yan kat gambar atas tu macam gemuk sangat?? hahaha *tak sedar diri lagi tu*

    komen : h0h0h0h00h padam muka! makan patprik ayam xkongsi..masihku ingt..hahaha

  3. yanmie :
    klu ikutkan bertingkat tu gelang emas tu…hahhaa sbb nk pi berurut kan, bukan nk pi tayang gelang…hahaha

    hahahhaha betul2..biasa la tu kak..oram pompuan..gelang itu wajib..hahah tambah2 bila da kawen..kan

  4. yanmie :
    Waalaikumsalam daus, oh yeker..alahai siannyee..tangan belot tu camne??
    mmglah sakit, tp syukur alhamdulillah now dh ok cuma ada lenguh2 je sikit..

    hahahaha tangan belot…tangan da xlurus..belok2..haha

  5. Assalamualaikum kak Yan…
    Woott.. Tangan terseliuh… Teruk kan rasanya… Last time daus patah tangan masa umo 5tahun… masih segar di ingatan… Tangan sampai skang x lurus2… Tangan kanan okey je… tangan kiri belot. hihihi.

    Ingat Hijau Ingat Daus

  6. huhuhu kak yan.. hope da ok la tgn tu 🙂 ituuu la… angin dlm bdn ni mmg suka mngembara… sy yg bru 26 *baru ker, prasan muda plk :P* ni pn slalu gk kna angin2.. hehehe…

    1. Salam Wawa,

      syukur alhamdulillah 2 hari pergi berurut now tangan dah ok dh, cuma lenguh sikit2 je…dh xde sakit mcm hari tu 🙂

      tulah nmpk sangat x bersenamkan tu pasal ada angin2 nie..hhaha *kakyan lah tu*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge