Akhirnya Komen Themes Blog yanmieonline.com berjaya di hack

Salam semua, yeay dengan rasa suka hati dan riangnya themes blog ini telahpun berjaya di hack, kalau korang perasan ruangan komen blog ini sebelum ini kelihatan tidak nested dan wp-thread comment pun themes nie tak support sebab themes ini memang dah tersedia comment form sendiri.

commentluv

commentluv apatah lagi memang kempunan ler nak masukkan, memang tak boleh, dan begitu jugak dengan plugin Growmap anti spambot memang tak support jugak, tak boleh masuk ke dalam themes nie, sedih betul!

anak kulanz

letak gambar anak kulanz je, bahaya buh gmbr dia kang ada yang ngorat…ehehe πŸ™‚

nasib baiklah ada seorang kawan, aka sifu Yan jugak iaitu Kulanz, beliaulah yang berjaya menghack themes ini!! tahniah lan, tak sangka sangat-sangat themes nie boleh di hack oleh mu, sebab sebelum nie ada jugak kawan-kawan yang lain volunteer buatkan tapi tak berjaya. Tupun lan buat lama jugak, tapi takdelah amik masa berhari-hari…cuma berjam-jam je…eh berjam-jam pun lama jugak tu kan πŸ˜›

Kalau korang nak tahu sebelum nie sangat seksa nak membalas komen, sebabnya Yan kena balas dari dashbord, kalau balas dari blog memang komen reply dari Yan nampak serabut, tak tahu komen tu reply untuk siapa…hahhaa, so harus balas dari dashboard, kalau time tu komen ada banyak dan dah keterbelakang *eh faham tak maksud ayat tu*, jenuh jugak nak search balik komen tu.

Dan syukur alhamdulillah akhirnya themes nie berjaya di hack oleh lan dan seterusnya dapat menggunakan commentluv, wp-thread comment dan jugak plugin Growmap Anti Spam.

Lepas nie insyaallah makin rancak Yan balas komen korang sebab dah mudah sangat boleh reply dengan nyaman πŸ™‚

Thanks sangat-sangat pada sifu Yan iaitu Kulanz, jasamu di kenang…banyak sangat dah lan tolong Yan dalam flatform wordpress nie, dan banyak jugak benda yang Yan pelajari dari nya, terima kasih kerana tidak lokek berkongsi ilmu dan membantu Yan dalamΒ  flatform wordpress nie.

Jom ramai-ramai serbu blog Kulanz….

Nota Yanmie : Alhamdulillah punya kawan-kawan yang baik hati πŸ™‚

Comments

  1. wah, patutlah banyak kali lidah tergigit.. rupanya banyak kali nama aku kena sebut di sini, hehe..
    xdalah hebat mana pun.. tu pun try n error juga baru dapat.. πŸ™‚

  2. yeayyy
    dah smart kat ruang komen blog akak ni
    theme ni senang je nak alter
    kalau akak perasan theme lama saya macam ni gak la dulu
    nasib baik berani mencuba ubah suai

  3. sama la.. ari tu pakai theme lain nak reply komen tak bole kat firefox.. tapi kat IE bole plak.. nak reply pun kena kat dashboard.. malas nak godek2 (padahal tak tau) akhirnya trus tukar template.. abis cite

    1. @eiman, oh takpelah klu nk tukar template, akak memang nk kekalkan template nie sbb dh buat mcm2 kt template nie, sayang pulak, lagipun sitelink dh dpt blk, klu tukar template nnti sitelink tu google tarik balik sebab struktur blog berubah πŸ™‚

  4. apakah masalahnya ini ye sebab tadi mula2 ok.
    tapi bila nak komen je dia cakap ” too many accesses for this IP. Please eait a minute”
    kenapa jadi macma ni pula commentluv saya?

      1. @yanmie, aah la..dah ok.
        thanks a lot ye membantu. haa..saya lupa tukar feed url dekat commentluv profile tu kepada url feedburner. sebab itulah dia takleh baca feed. skang dah ok. thanks again ye sumi n yanmie =)

        1. @noorafzan, ur welkam, no problem sharing is caring πŸ™‚

          kekadang tu masalah feed je, klu dia xleh baca kena burn lg lain, tukar kt commentluv tu feed baru, klu dia xleh akses bermakna feed kena band, so kena buat mcm kt sumi ckp tu kena unband url πŸ™‚

          1. @yanmie, tu la. tersilap feed sudah 1 hal. feed kena banned pun satu hal juga. tadi memang clearkan dua2 problem itulah. baru ok. kalau ada prob lenkali dah tahulah macam mana nak solve.hehe~

  5. patut la, hairan jugak kenapa b4 ni bila akak reply komen, nmpak pelik je. tak macam yg skrg ni..rupanya sbb themes..hehe..

    dah ok dah ni..mantap la bro kulanz πŸ˜€

  6. saya memang dh agak. bro kulanz yg buat. dia memang hebat dlm wordpress ni. kagum dgn dia. sanggup tolong buat. dgn saya pon dia penah tolong gak.

    1. @RedBoys, hehee tau dah RB blh agak siapa πŸ™‚ saje buat2 xfhm..kuikuikui, lan memang baik :), sekarang nie jarang jumpa orang yg boleh tlg macam mana dia blh tlg kt kita..respek dengan dia πŸ™‚

  7. saya ada problem ngan commentluv ni. saya punya last blog post tak dapat detect la.

    bila klik kat commentluv tu akan keluar ‘no last blog posts to return’
    bila publish mmg tak ada apa yang keluar.
    sedihh..

    de sesiapa lehg tolong ke?
    sorry tumpang tanya kat sini sebab macam kena dgn topik je.

    1. @NoorAfzan,
      ha..senang jer… g masuk laman web COMLUV tu..
      pas tu g kat member, cari unban..
      pas tu isi segala bagai password dn id..
      kendian masukkan URL. clik unban..
      dan..ha…pas tu baru leh appear comment luv tu..
      faham tak afzan?? huhuhu

  8. tapi kan kak yan..kalau nak buat blog dgn wp mmg banyak lagi ilmu kena tuntut nih. takpe2…kakyan boleh bantu kan kalau izan perlukan apa2~
    *berangan mode~

  9. oh yer, ada beberapa isu lagi yg yan bleh cuba repair dlm theme nie, antaranya:-

    1. tgk kat atas bila baca entry dia senaraikan category slps Home dan sebelum Tajuk entry, jd kat situ Tajuk entry jd kontot.

    2. Tajuk entry dalam mode bacaan entry tidak bleh klik utk refresh entry tu, biasanya ejam kluar dulu ke home kemudian klik balik semua tajuk entry.

    rasanya tujer kot, kalau ada yg lain ejam bgtau lagi.

    1. @ejam, ehehe yg tu metadata yan saje buat mcm tu :), tak tau napa suka paparkan mcm tu, tu sbb kategori bnyk jd tjut entry jd kontot, tp jgn risau xsemua entry mcm tu, dia bila tajuk pjg ngan kategori bnyk je dia jd mcm tu..

      yg no 2 tu insyaallah nanti yan minta tolong sifu lagi kot, yan tak reti..makasih ye ejam… πŸ™‚

        1. @ejam, ehehe patutlah senyap je terus hari tu :), takpe blh bljr lg..yan lg ler bnyk ketinggalan, tp syukur ramai kawan2 yg sudi membantu, makasih jugak utk ejam sbb sudi tolong πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.