Salam semua, yeay dengan rasa suka hati dan riangnya themes blog ini telahpun berjaya di hack, kalau korang perasan ruangan komen blog ini sebelum ini kelihatan tidak nested dan wp-thread comment pun themes nie tak support sebab themes ini memang dah tersedia comment form sendiri.

commentluv

commentluv apatah lagi memang kempunan ler nak masukkan, memang tak boleh, dan begitu jugak dengan plugin Growmap anti spambot memang tak support jugak, tak boleh masuk ke dalam themes nie, sedih betul!

anak kulanz

letak gambar anak kulanz je, bahaya buh gmbr dia kang ada yang ngorat…ehehe πŸ™‚

nasib baiklah ada seorang kawan, aka sifu Yan jugak iaitu Kulanz, beliaulah yang berjaya menghack themes ini!! tahniah lan, tak sangka sangat-sangat themes nie boleh di hack oleh mu, sebab sebelum nie ada jugak kawan-kawan yang lain volunteer buatkan tapi tak berjaya. Tupun lan buat lama jugak, tapi takdelah amik masa berhari-hari…cuma berjam-jam je…eh berjam-jam pun lama jugak tu kan πŸ˜›

Kalau korang nak tahu sebelum nie sangat seksa nak membalas komen, sebabnya Yan kena balas dari dashbord, kalau balas dari blog memang komen reply dari Yan nampak serabut, tak tahu komen tu reply untuk siapa…hahhaa, so harus balas dari dashboard, kalau time tu komen ada banyak dan dah keterbelakang *eh faham tak maksud ayat tu*, jenuh jugak nak search balik komen tu.

Dan syukur alhamdulillah akhirnya themes nie berjaya di hack oleh lan dan seterusnya dapat menggunakan commentluv, wp-thread comment dan jugak plugin Growmap Anti Spam.

Lepas nie insyaallah makin rancak Yan balas komen korang sebab dah mudah sangat boleh reply dengan nyaman πŸ™‚

Thanks sangat-sangat pada sifu Yan iaitu Kulanz, jasamu di kenang…banyak sangat dah lan tolong Yan dalam flatform wordpress nie, dan banyak jugak benda yang Yan pelajari dari nya, terima kasih kerana tidak lokek berkongsi ilmu dan membantu Yan dalamΒ  flatform wordpress nie.

Jom ramai-ramai serbu blog Kulanz….

Nota Yanmie : Alhamdulillah punya kawan-kawan yang baik hati πŸ™‚