Entry Terakhir HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, Ini adalah entry terakhir untuk maxis10 reviewers, pertama kali terima kasih buat Maxis kerana memilih Yan antara salah seorang maxis10 reviewers untuk HTC Desire Z ini, teruja rasa hati masih lagi terasa dan semakin jatuh hati dengan smartphones HTC Desire Z ini di mana ianya banyak memberikan pengalaman yang manis, ye manis sebab tak pernah pegang smartphone secanggih ini…hahaha

htc desire Z

Macam biasa tak semua benda perfect, macam HTC Desire Z ini ada jugak kelemahannya, tapi setakat ini bagi Yan lebih banyak yang terbaik daripada kelemahan yang ada pada HTC Desire Z, korang boleh baca review-review Yan yang lepas di Tab menu atas atau klik sahaja terus SINI.

htc desire z

Jom chek it out rumusan akhir tentang Smartphones ini πŸ™‚

Yang menarik perhatianku

1. HTC Desire Z ini di berflatformkan Androidβ„’ 2.2 (Froyo) with HTC Senseβ„’ dah tentunya best!

2. Terlalu banyak aplikasi yang boleh di install di Market Android, ada yang free dan ada yang berbayar *I Like!!*

3. Siap boleh buat internet connection, ada wifi

4. Boleh sync dengan akaun facebook, twitter dan banyak lagi

5. Paling best boleh live blog dengan WordPress Android, sampaikan dalam bas pun Yan layan live blog klik SINI.

6. Aplikasi yang di bekalkan dalam HTC Desire Z sangat mengasyikkan dengan adanya maps segala

7. boleh layan Foursquare, serius sangat addicted lah nie dengan foursquare…hahhaa

8. punya pilihan sama ada nak touch atau taip, tapi yan pilih touch…ehehe

9. Kamera sangat memuaskan even 5mp aje, kalau di bandingkan dengan Sony Cybershoot Yan kualiti sangat jauh bezanya.

10. Camcorder yang sanagt lain dari yang lain, boleh tukar mode time record, i like! selalu kenakan anak-anak…hahahaa, tak pasal-pasal video diorang dalam mood Solarize…hahahaa takleh nk upload sini takut orang akap buli anak…wakaka :))

11. OK dah ler tu, cukuplah 10 ye…memang banyak yang menarik nie, sampai besok tak abis Yan taip..hahhaa

.

Yang tak berapa menarik perhatianku :-

1. Bateri cepat kong! tapi now dh ok sikit sebab dah tau macam mana cara nak jimatkan bateri tersebut

2. Smartphone tersebut agak berat sedikit

3. slide keypad rasa macam tak safety je sebab macam senang sangat nk tercabut…ehehe *pendapat je*, nasib baik guna touchpad je

4. Sound Speaker tak berapa kuat

5. Takde kamera di hadapan phone, so takleh nak syok sendiri…hahahaa

.

itu ajelah kot yang kurang menarik perhatian Yan…ehehe, So far sangat berpuas hati, malah rasa macam tak cukup pulak 2 minggu masa yang di berikan….hahhaa, apa pun terima kasih pada maxis kerana memberikan peluang ini kepada Yan dan jugak rakan-rakan yang lain πŸ™‚

maxis htc desire z

HTC Desire Z pakej dari Maxis

maxis android

http://maxis.com.my/personal/android/Android_Phones.asp

Sekiranya korang berminat untuk mendapatkan Smartpohone ini, korang boleh terus masuk ke site maxis untuk mendapatkan tawaran yang istimewa hanya dengan melanggan pakej kontrak selama 24bulan dengan harga 1,499.00

.

Berikut Entry review berkaitan #maxis10

Nota Yanmie : Thanks also to April and Fiona, u all memang best!!

Comments

  1. Tahniah k.yan kerna terpilih…dalam ramai2 orang akak yang bertuah…selalunya kalau dah review macam nih, sure dapatlah kan smartphone nih…saya yakin akak dapat…rezeki nih…tahniah lagi sekali..=)

  2. Yanmie handphone HTC Desire Z tidak boleh video call? Bateri boleh dijimatkan dengan mengubah brightness skrin, disable push email dan disable background program rasanya sama seperti handphone yang lain

  3. semoga pertemuan itu akan kekal hingga sampai bila2…
    semoga berita gembira akan datang mendampingi yan…
    selamat tahun baru 2011…

    *ayat bodek nie tau…haha

    1. @ejam, hahhaaaa adoiii tak tahan gelak…amin mudahan manalah tau kan πŸ™‚

      ala kalau bodek tu dpt apa?? hahaha bglah seketul ke htc…kuikuikui

      slmt thn baru ye ejam :), moga thn baru 2011 ini lebih baik dari thn2 sebelumnya, bila nk dpt baby nie?? jgn tggu lama2…ehehe πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.