Filem Sosilawati Lawiya?

Salam semua, macam mana cuti tahun baru korang? harap oklah ye, nie ha baru jap tadi (pagi nie) baca paper online di mstar.com.my, tak sangka pulak kisah hidup jutawan kosmetik, Dato Sosilawati Lawiya akan di filemkan dan akan menjalani penggambaran pada April 2011 nanti.

datuk sosilawati

AlFatihah…moga arwah aman di sana…amin

Dan pengarah filem yang bertanggungjawab untuk Filem Kisah Dato Sosilawati ini iaitu Dr. Mahadi J. Murat, yang mana sebelum nie sudahpun berbincang dengan Erni dan jugak keluarga Arwah Dato Sosilawati Lawiya, dengan syarat filem tersebut tidak boleh mencemarkan nama baik Arwah Sosilawati, tidak memberikan kesan negatif terhadap keluarga mereka dan mereka bersetuju untuk memulakan pra-produksi selepas kes pembunuhan membabitkan Allahyarham di mahkamah selesai.

Rasanya bagus jugak kisah ini di filemkan, secara tidak langsung membuka mata kita akan penipuan dan pembunuhan yang di jalankan oleh semua suspek, mudahan kita di jauhkan dari perkara-perkara yang sebegini, nauzubillah!!, Moga Roh Allahyarham Dato Sosilawati aman di sana…amin

Nota Yanmie : Korang rasa siapa yang layak memegang watak tersebut??

You Might Also Like

57 Replies to “Filem Sosilawati Lawiya?”

  1. wah dah ada filem ni kak yan.. padahal kes tak seatle lagi dekat mahkamah.. takut menjejaskan perbicaraan pulak.. tapi kalau filem ni berjaya dan jadi filem beradaptasikan kisah benar ni….

    Pelakon? tak tahulah sapa yang layak ye.. hehehe

  2. Pingback: Merpati Putih

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge