Proton Tuah memang menggoda

yanmie 62

Salam semua, kan baru nie pergi Kuala Lumpur International Motor Show 10 (KLIMS10), so nak kongsi ngan korang antara kereta yang paling mendapat sambutan dari sudut pandangan mata kasar Yan nie ye, Tahniah buat Proton sebab berjaya menarik perhatian pengunjung yang hadir ke ruang pameran Proton di Pameran Motor Antarabangsa Kuala Lumpur 2010 (KLIMS 2010) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Proton Tuah

Proton Tuah yang berkonsepkan sedan ini merupakan salah satu dari 5 model yang di pamerkan di Kuala Lumpur International Motor Show 10 (KLIMS10), yang mana kesemua model tersebut diberi nama sempena nama pahlawan melayu Melaka iaitu Tuah, Jebat, Kasturi, Lekir dan Lekiu.

kuala lumpur international motor show 2010

proton tuah

Klik SINI untuk memiliki Laptop Acer Aspire One secara PERCUMA!!

Cuma tak tahu ler bila masanya model kereta pahlawan semua Ini akan di lancarkan, kesemua model yang di pamerkan semuanyaΒ  versi model tanah liat. harap-harap impian proton menjadi kenyataan untuk mengeluarkan 5 model kereta tersebut πŸ™‚

Nota Yanmie : Bila nak dapat keta dari en.hubby nie πŸ˜›

62 thoughts on “Proton Tuah memang menggoda

  1. wah syabas proton dah semakin maju!!! huhu emm…nt kalo sy dpt beli kete ni sy nak buang logo proton nak tampal logo honda @ vw ok x?? baru gempak..hohoho

  2. semat gila aku pun nak beli kerata cam ni.ni baru betul semat ada kemajuan buat proton tapi tak tau g enjin cam mana lak sbp can pro bagus ke?sebelum ni proton banyak sangat yng hantar lik sbp ada masalah betul ke??

  3. 23 September 2008, saya pernah menyertai peraduan menamakan proton MPV..Nama tersebut saya namakan sebagai Proton Tuah..namun Exora yang terpilih..then bila saya dgr berita Proton Tuah ni, saya terkejut..sebijik dgn nama yang saya namakan tersebut.emel dari penganjur masih lagi saya simpan..mungkin kebetulan jer kot..apa2pn saya puas hati Tuah (nama idaman saya) dipilih jgk akhirya..

    1. @aidi ismail,

      aku tak dengar/lihat ada iklan utk menamakan kereta Proton yg baru.
      Masa Proton nak cari nama kereta Malaysia,pada mula-mula dulu,
      aku ada cadang nama TUAH ini Tampan Unik Anggun Hebat tapi nama SAGA yang dapat. Ni ada org yg ciplak.

      Tak apalah, KOK boleh ulur ulur lah ya Aidi, sama sama kita merasa…he he he…

  4. sejak proton bertukar kepada CEO baru ni..memang dah banyak kemajuan yang dicapai.. lagi2 terbaru dengan keluaran inspira.. tengok dulu masa CEO proton sekarang ni masa dekat Produa.. model MYVI sampai sekarang laku.. cayalah CEO proton

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Satay Ayamas dan Puding Karamel Orang Bujang

Salam semua, selama berhujung minggu untuk semua, semalam mencuba resepi orang bujang, resepi puding karamel, sungguh sedap! nak buat pun senang sangat, tutup mata pun boleh *jangan caya*, hari nie rasa nak buat lagi untuk minum petang karang, en.hubby balik bolehlah dia makan lagi. Terliur tak?? ehehee…. So semalam buat […]

Subscribe US Now