Kek Tiramisu sedapnya!

Salam semua, baru nie ke Jusco shopping barang sikit, tetiba rasa nak makan tiramisu, nie sebab dek penangan Drama Tiramisu, asal tengok drama tu mesti teringin nak makan tiramisu…hahahaa, sebut pun dah sedap, makan apatah lagi, yummyyy…

tiramisu

Masuk-masuk je kedai kek, terus cakap saya nak kek tiramisu nie (tinggal 1 je), tak tengok lagi harga pun, hahaha sebab dah teringin sangat nak makan kan, apa aku kesah dengan harganya yang penting Alhamdulillah tertunailah hasrat di hati, kuikuikui…amik ko bayar berpuluh-puluh hengget untuk kek yg cinonet nie je, sib baik harga tak sampai rm100 hahaha. tapi puas hati sangat!!

Ya Rabbi sedapnyee, lama tak makan makanan yang manis-manis macam nie konon sebab tengah diet hahahaa….

tiramisu

pergh!!!! rasa nak gi cari lagi….errr…tapi…errr…kan tengah diet nie 😛

tiramisu

Potongkan untuk anak-anak, senang sikit diorang nak makan.

.

Nota Yanmie : Kalau makan kek macam nie best dapat main suap-suapkan…hahaha..opss!!

.

You Might Also Like

125 Replies to “Kek Tiramisu sedapnya!”

    1. @tips-kurus, kah3 tak jugak lagi pun memang teringin nk mkn, last mkn time study dulu..bapak lama kan..haha, dh tu skrg nie ada lak drama tiramisu tu, so bila time drama tu keluar je rasa membuak2 nk mkn tiramisu..hahha mcm manalah nk kurus nie?

    1. @decrewz, sebenarnya kek tu memang nama tiramisu, drama tiramisu tu yg amik nama tiramisu tu sbb cerita tu pasal si dani nak jd chef pastry dan nk hasilkan kek tiramisu.

      kek tu bukan suka-suka di tulis perkataan tiramisu tu, sebaliknya kek tu mmg terkenal dan nama kek tu kek tiramisu xsilap kek tiramisu nie terkenal kat jepun/itali

    1. @akubiomed, Bahan-bahan asas untuk tiramisu macam telur, keju mascarpone, kek span lady fingers, krim putar, kopi ekspresso,gula, serbuk koko, coklat parut untuk hiasan.

      sebenarnya ada bnyk lg bhn lain, tp kita sebagai muslim takperlu letak alkohol. sebabtu klu nak beli biar beli di kedai yg di sahkan halal, jangan main rembat je, sebab mana2 kek pun biasa memang org letak alkohol so kena pastikan kt mana kita beli kek tersebut, jangan nk cantik dan sedap je.
      yanmie recently posted..Kek Tiramisu sedapnya!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge