Ketam masak pedas ala yanmie

Salam semua, petang semalam teringin pulak nak makan ketam so memandangkan dah shopping petang semalam, amik kesempatanlah untuk beli ketam sekali, cari ketam nipah tapi takde, yang ada ketam bunga aje, dah tu musim hujan nie harga seafood semua naik,Β but no problem, layankan je nafsu..kah3 πŸ™‚

ketam

Okeh kat atas tu ketam bunga, semua orang kenalkan ketam bunga tu, boleh pulak si Aiman nie cakap “Ibu beli kura-kura??” wakakkaa gelak je dengar dia cakap, so bagitaulah kat dia tu ketam bukannya kura-kura…hahaha yelah sebelum nie kalau beli pun biasa yang dah siap dimasak, takpun yang di bawa dari sabah, maksudnya ketam yang dah di potong-potonglah, yang hidup-hidup macam nie Aiman pernah tengok Β time dia umur 3 tahun mana nak ingatkan…hahaha

ketam masak pedas

Ketam Masak Pedas ala Yanmie πŸ™‚

Jadiknya itulah antara menu kami semalam, marbeles!! bukan senang nak puji masakan sendiri nie..hahaa, Yan ngan en.hubby makan sampai licin…kikiki

ketam masak pedas

Close up sikit….hahaha terliur tak??

.

Nota Yanmie : Dah siap masak nie, Aiman tak lalu pulak nak makan, teringat kat kura-kura :))

Comments

  1. well, ingatkan ada resepi..hehe..saya ni kalau memasak memanjang jek tak cukup bahan…nak masak ayam penyet, tapi tak cukup rempah ratus, jadi nya ayam goreng biasa jek..haha

  2. sedapnya,,oo ketam bunga ek namanya. tak tau pulak, selalu panggil ketam je. lama dah tak makan ketam nih kak, alergik yg teruk terhadap seafood2. ubatnya masuk hosp je, ubat makan tak jalan, ubat cucuk.

  3. kura-kura?? hahhah lawaklah aiman..comey jek..
    sedapnyer akak ketam..salu suke mkn ketam masak lekak cili padi yummy heee..
    akak bg lah resepi nk try ni hahah

    1. @eiyda, hahaha tulah pasal akak pun tergelak bila aiman kata kura2, lawak je ;))
      Eh nak ke resepi, akak nie bkn apa tu yg xbuh resepi sbb akak x master bab2 msk nie..hehehe tp xpe nnti akak update resepinya kt sini k;) tunggu….now guna htc payah nk taip πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.