Salam semua, petang semalam teringin pulak nak makan ketam so memandangkan dah shopping petang semalam, amik kesempatanlah untuk beli ketam sekali, cari ketam nipah tapi takde, yang ada ketam bunga aje, dah tu musim hujan nie harga seafood semua naik, but no problem, layankan je nafsu..kah3 🙂

ketam

Okeh kat atas tu ketam bunga, semua orang kenalkan ketam bunga tu, boleh pulak si Aiman nie cakap “Ibu beli kura-kura??” wakakkaa gelak je dengar dia cakap, so bagitaulah kat dia tu ketam bukannya kura-kura…hahaha yelah sebelum nie kalau beli pun biasa yang dah siap dimasak, takpun yang di bawa dari sabah, maksudnya ketam yang dah di potong-potonglah, yang hidup-hidup macam nie Aiman pernah tengok  time dia umur 3 tahun mana nak ingatkan…hahaha

ketam masak pedas

Ketam Masak Pedas ala Yanmie 🙂

Jadiknya itulah antara menu kami semalam, marbeles!! bukan senang nak puji masakan sendiri nie..hahaa, Yan ngan en.hubby makan sampai licin…kikiki

ketam masak pedas

Close up sikit….hahaha terliur tak??

.

Nota Yanmie : Dah siap masak nie, Aiman tak lalu pulak nak makan, teringat kat kura-kura :))