Selongkar Beg Aiman

Salam semua, adess sebenarnya nak update dari pagi tadi lagi, tapi line streamyx nie macam dengki je kat Yan, ok tanpa membuang masa, ekeke *macam lah ada yang menanti update dari blog nie* jom kita selongkar beg sekolah Aiman, tengok ada apa kat dalam begnya.

beg sekolah

Comel tak Beg sekolah Aiman tu, actually Aiman ada beg sekolah yang lain (Beg Ben10). tapi disebabkan cikgu Aiman nak budak-budak guna beg tu, makanya beg yang sedia ada cuma guna untuk hari Rabu je, coz nak buh baju taekwondonya, beg atas tu cuma boleh letak communication book dan apa-apa aje yang related dengan pelajaran kat tadika.

Okeh macam biasa hari jumaat memang Aiman ada bawa balik homework, ala ciput je pun homeworknye, kalau ikut dek Aiman nie nak je dia siapkan semua tugasan dalam buku tu, miahahaa, tupun kena paksa supaya jangan buat yang lain, buat mana yang teacher suruh je…kehkehkeh.

buku

Buku Kemahiran Bahasa 1

buku

Okeh clever boy! semua betul, claps!

buku

Ohooo nama pun budak baru belajar kan, ada 2 kesalahan diatas dan ada yang lupa di bulatkan. Takpe boleh improve lagi.

buku

Okeh gambar atas tu adalah homeworknya, balik-balik je tadi buka kasut terus meniarap buat homework, wakaka punyalah semangat, tak sampai pun seminit dah siap, cuma bulatkan suku kata diatas, alhamdulillah untuk gambar diatas Aiman berjaya buat, ayuh claps lagi untuknya! ehehee…

But now Aiman dah tidur dan buku kat atas tu dah disorokkan, kalau tak maunya dia nak buat semua tugasan dalam tu, so cuma biarkan buku pre-reading je untuk dia. Alhamdulillah banyak peningkatan dalam progress Aiman.

Nota Yanmie : Aiman kadang konfius hufuf “d” dan huruf “b” (Takpe nak slow-slow, jangan terlalu memaksa diri, nanti stress pulak) eh budak boleh stress gak ke?? ehehe…

You Might Also Like

29 Replies to “Selongkar Beg Aiman”

    1. ye betul2, biar diorang rasa enjoy dan bersosial kt tadika, so nnti nk masuk sekolah betul dh x takut dan x nangis dh, mcm aiman hari ke 2 skul dh berdikar, naik van skolah je, mmg xhntr…ehehe

  1. sama maca balqis dulu…konpius b dan d…masih awal lagi yan..nanti dia cepat bosan kalau dipaksa…percayalah…budak sekarang cepat belajar..tak macam zaman dulu-dulu..masuk darjah 1 pun masih tak kenal huruf habis lagi..
    cikmin recently posted..LIVE- Dilema Pembuat MacaronMy Profile

    1. ye betul tu kak, yan xpernah pun paksa2 aiman, dia paksa ibu dia adalah, sampai nak tido pun xleh, duk melekat ngan beg (buku) dia tu jelah, main pun dh kurang, dia mmg rajin membaca apa yg cikgu dia ajarm kira dia praktik kt rumah, syukur sangat…harap2 berterusan 🙂

    1. hehehe ye betul tu, makin di puji dan disayang2 mmg diorg semangat nk tunjuk kesungguhan, so jangan kedekut memuji…ehehe, yelah nk bg diorang terus minat tu kita kena pandai pasang umpan..kehkehkeh

    1. oh yeker, saya syukur alhamdulillah aiman memang semangat sangat, harap-harap sampai bila-bila macam nie. kadang tu sampai dia nak makan ke mandi ke semua dia tangguh coz nk baca, menulis, mewarna semua tu.

      memang betul tu bkn senang nk ajar bdk laki nie, cabaran mmg kuat, lagi 1 bdk laki nie lasak sgt, kadang tu xlarat nk melayan, dh ler anak-anak jenis nk ngan mak diorg je, ngan pak diorang ada pun diorg xkacau…hahaha nak mak gak..aiyooo

    1. yes betul tu, tp xleh slow sgt nnti ketinggalan bas…ehehe, doakan Aiman sentiasa diterangkan hatinya dan mudah menerima apa yang diajarkan kepadanya 🙂

      oh yea better komen buh alamat blog, senang untuk promosi, xde alamat blog orang lain xleh nak gi blog azie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge