Salam semua, syukur alhamdulillah melangkah kehadapan lagi, now blog ini dah pun menggunakan content delivery network (CDN), terima kasih buat pihak hosting blog ini iaitu fivio.com kerana memberi peluang aka sponser untuk mengCDNkan blog ini, Thanks sangat-sangat, banyak benda yang Yan belajar dari Fivio.com nie, dan terima kasih jugak dah upkan bandwidth blog ini 10GB lagi pada awal bulan hari tu.

cdn

[Gambar : Kredit to Kak Jie]

Apa itu CDN? sebenarnya dah taip berjela-jela pasal CDN nie tapi takut pulak korang tak faham, so lebih senang korang rujuk entry KakJie iaitu Kenali CDN Bersama Kak Jie ataupun boleh jugak baca dengan detailnya di blog Roslan Nazri Mengapa Website & Blog perlu menggunakan CDN?. Itu aje kot, nak explain kat sini takut korang tak faham…ehehe.

Nota Yanmie : Tengah siap-siap nak balik kampung jumpa mak dan ayah mertua tercinta 🙂