Jom Buat Duit Online dengan Google Adsense Dan Infolinks

Salam semua, selamat hari jumaat, bersyukur kita masih diberikan peluang untuk bernafas di bumi Allah yang tercinta ini. Sekadar perkongsihan bersama untuk mereka yang ingin menambahkan pendapatan sampingan secara online.

buat duit online

Sebenarnya ada banyak cara nak cari duit sampingan online nie, tapi yang penting biarlah ianya datang dari sumber yang halal dan benar dan bukannya dari sumber yang kita tidak tahu atau bercanggah dengan ajaran kita.

Begitu banyak program make money online, Buat Duit dengan Sponsored Tweets, dan dah ada yang Dapat Duit dari Twitter tau, so jangan Gagal Merancang Untuk Berjaya.

Ramai yang nak Buat Duit Blogging Paling Cepat, tapi semua ini kenalah diiringi dengan usaha, tanpa usaha memang tak dapat apa, jangan hanya berharap.

Wah macam panjang plak dah ditaip, okeh2!! kang melarat, heee..nie pasal Plan 100 hari blogging Yan, projek yang membizikan Yan sekarang, bukan bizi bisnes ke, tebar roti ke, tapi bizi buat duit online, hahaha korang nak kata apa? ada aku kesah? ada aku kaco korang? nggeee~~ just gunakan kebolehan yang ada *boleh lah sangatkan, hahaha*

Okeh2 terus terang jelah ye, now Yan tengah berjinak-jinak dengan Google Adsense dan Infolinks, kedua-dua akaun tersebut Yan dah miliki sejak tahun 2009 cuma nya kurang pendedahan, so memang akaun kedua-dua tersebut memang terabai, ntah macam mana dapat dorongan dari seorang kawan, so semangat pun mebuak-buak setelah melihat kesungguhan dan kejayaan beliau dalam Google Adsense. Infolinks nie Yan buat sendiri-sendiri je, takde siapa yang explain apa-apa, sebab senang sangat just letak coding je, kalau mengena keywords memang ads keluar, so far Yan letakkan di blog ini memang banyak ads dari infolinks yang keluar..nnngggee~~

Yang pasti Yan bukan ada 1 blog aje, Yan ada blog lain selain blog ini, okeh fullstop!! ehehe.

adsense

takyah tunjuk lah kot income nie kan…nngggee~~

Stats untuk seminggu Google Adsense, nak capture untuk sebulan tapi tak muat, hehehe.

infolinks

Stats Infolinks untuk bulan ini setakat 23hb march 2011.

Oh yea nak daftar google adsense dan infolink boleh masuk SINI dan SINI, sebelum tu korang kenalah ada blog berbahasa Inggeris untuk mendaftar kedua-dua akaun tersebut, setelah mendapat kelulusan dari keduanya, bolehlah letakkan iklan di mana-mana blog korang, buat blog niche lagi ok sangat, lepastu target trafik luar, kat google webmaster tool setkan trafik dari US, macam gambar kat bawah nie:-

flag counter

Trafik blog tersebut tak lebat tapi syukur banyak klik dari blog tersebut.

Flag counter dari salah satu blog Yan yang baru di pasang widget Flag Counter selama 2 minggu, tengok trafik dari US banyak jugakkan, baru aje okeh letak flag tu! itupun setelah melihat blog google adsense si Azizan, hehehe.

Alhamdulillah seronok sangat tengok jumlah yang dah disensorkan diatas tu, rezeki berblogging, jangan tak tau dengan blogging pun boleh dapat benda lain selain duit online, buktinya Yan dah dapat Acer Aspire One dan Smartphone HTC Desire Z, now misi nak dapatkan Apple iPad 2, ku memang mengidam Apple iPad 2 nie, macam-macam usaha jugak di buat untuk dapatkan Apple iPad 2 nie, hahaha tapi tulah kan ada rezeki tak kemana. kalau tak menang tu nampaknya kena kumpul duit atau minta en.hubby hadiahkan Apple iPad 2, nngggeee~~

Nota Yanmie : Alhamdulillah rezeki Allah bagi.

 

Comments

  1. Boleh tahan. Sy ade pasang adsense kat 2 blog. Adela maintain 10-20 klik sehari. Seronok tgk kalau 1 klik dapat $2.84. Selain tue, sy wat affiliate marketing (Clickbank dan Linkshare).

  2. aslmkm kak yan nk tny sikit..
    sy ad buat infolinks tp…

    Quality Assurance team has found that your website is not compatible with Infolinks.
    It appears that the traffic of your site, the site’s layout or content did not meet our advertisers criteria and therefore, the application was declined at this time.
    Please note that Infolinks does not approve websites featuring direct downloads, hacking related content, click incentives or content generated from other resources.

    mcm mane nk buat..sy bru sgt2 dlm blogging ni…

  3. Salam, jika anda dah penat nak daftar dengan google adsense, saya boleh tolong anda. Dalam masa 72jam, anda akan dapat account google adsense yang sudah approve sepenuhnya. Dan boleh letak iklan tersebut di blog2 yang anda ada. Tapi janganlah letak di blog yang ada file download. Nanti kena banned saya tak tahu ye.Anda boleh baca dengan lebih details di blog saya.
    http://www.silent-store.com/2012/09/daftar-adsense.html

  4. kak yanmie.. sy dah register infolinks tu, sekarang tgh tunggu approval..yg integration tu pun sy dah buat. tp nnt mcm die berfungsi ? die akan automatically cari keywords dlm blog kite n highlight ke? atau kite sendiri yg kena setting.. boleh tolong terangkan tak kak?

    1. @ana, salam, boleh je letak takde masalah asal kita tidak mengubah code iklan yang diberikan, dan tidak melanggar tnc adsense, banyak blog BM yg berjaya buat duit dari adsense, tp jgn salah faham, adsense bukan di blog ini saja, saya juga meletakkan adsense di blog BI saya.

  5. Wah dasat blog Yan ni. Nak tanya boleh ke letak Infolinks dengan google adsense sekli. Tak kena ban ke?

  6. saya da ader google adsence, tp income ciput jer mungkin sebab blog saya visitor rendah dan lagi lagi blog saya ni berbahasa melayu, jadi, kekadang iklan x kluar, hehe, tp aper aper pon tetap nk letak jugak, hehe

  7. Ada juga akaun Google Adsense tapi sejak aktif dengan blog bahasa Melayu agak terabai Google Adsense. Dulu semasa ada blog BI walaupu jarang sekali kemas kini nampak Google Adsense ada kesan tapi blog BI tersebut sudah tutup

  8. teringin nak guna google adsense
    tapi masih belum layak lagi
    puas dah banyak kali apply ni
    akak ada tips ke untuk google adsense ,hehehe

      1. hehe.. Oh.. ingat yg adsense td.. so far tgk mmg byk klik tu.. kurang2 dpt berpuluh2 dolar gak sehari tu.. 🙂 Lg satu infolink ni mudah sbb dia bayar guna paypal jer..

        Anyway, pasang infolink kat blog ni satu je ke?

        Tips: Setting kaler link utk infolink tu sama kaler dgn link yg utk blog ni (kaler biru) dan kalau ada setting utk buang yg underline kat dlm dashboard infolink (lupa sbb dah lama x masuk sana) tu, lagi bagus blh buang jer yg underline. Klik pun mungkin akan bertambah.. 🙂

        1. oh thanks 4 info, akak pasang kt blog lain jugak, pasal setting warna link tu xterfikir plak nk godek kt dashboard infolinks, nanti akak usha, kot2 blh tukar kaler, takdelah nmpk sangat ads berterabur kt sini kan 😆

          1. Most welcome.. Setting tukar kaler tu mmg ada, try lah godek2.. A’ah, kalau kaler link infolinks tu blending sama dgn kaler link blog ni nampak lagi kemas, org pun tak perasan itu Ads.. jd kemungkinan nak dpt klik tu makin tinggi.. 🙂

  9. Hari tu dah try apply Adsense tapi kena reject…haha
    Kawan cakap pun Google memang dah strict sangat sekarang sebab banyak yang buat fraud click 😥
    After baca entry ni macam semangat pula nak apply balik (haha), harap-harap ada rezeki 😛

  10. wahhh..dah agak ini projeknya..tahniah yan..nampaknya akk takde rezeki dalam iklan lain selain innity ni.keep it up..semoga berjaya dapat ipad…akak tak layak join.

  11. dulu pnah apply adsense.. tp kena rejek.. hehe.. skang ni nak apply lg la susah.. google dah makin strict.. dulu mcm pnah nmpk psg adsense kat blog ni.. dah buang ek..?

    infolinks tu dah lama gak tau.. tp mcm krg berminat la iklan camtu.. hehe..

  12. Wah kak yan ada blog lain yang ku tak tahu.. tempat lubuk buat duit tu.. saya dah apply banayak kali juga Adsense ni kak yan tapi tak berjaya sebab nmungkin takda blog yg dalam bahasa mat salleh tu.. tapi takpelah.. pelan2 saya kayuh basikal ni.. Good luck kakyan usaha tangga kejayaan

Leave a Reply

Your email address will not be published.