Salam semua, terkini Astro telah mengumumkan senarai pelajar akademi fantasi musim ke 9 bersama dengan barisan tenaga pelajar AF9 seramai 5 orang termasuk dua muka baru.

akademi fantasia 9

Yang pastinya ramai menantikan siaran akademi fantasia 9 ini, kerana ianya merupakan program realiti akademi fantasi yang terakhir, sudah semestinya membawa banyak kelainan dari sebelum-sebelumnya.

Senarai 12 orang Pelajar Akademi Fantasia Musim ke 9

Ahmad Afif Tirmizie (Afif), 25, dari Selangor

Mohamad Amirullah Jahari, 19, (Amir – Sarawak)

Mohamad Azri Abdullah, 24, (Azri – Selangor)

Khairul Najmuddin Abu Samah, 20, (Erul – Kuala Lumpur)

Nur Khaidir Muhd, 22, (Kay – Kuala Lumpur)

Fahrur Raqib Abdul Majid, 21, (Raqib – Melaka)

Nur Suhada Jebat, 19, (Aida – Melaka)

Nur Atiqah Shariffudin, 22, (Eka – Kuala Lumpur)

Zulaika Zahari, 22, (Laika – Selangor)

Lenaber Haidir, 21, (Lena – Sabah)

Roshammizah Rosli, 28, (Miza – Selangor)

Queennera Francine Francis, 19, (Nera – Sabah)

 

diary af 9

Dan Buat pertama kalinya dalam sejarah AF, program Diari AF9 akan dirakamkan dari ruang legar tingkat bawah Jusco AEON, AU2, Setiawangsa. untunglah korang yang berada berdekatan dengan Jusco tu kan, bosan-bosan boleh skodeng pelajar akademi fantasia nie punya diary secara live.

Untuk makluman juga Diari AF9 akan disiarkan bermula 4 April ini, setiap Isnin hingga Jumaat, pukul 9 hingga 9.30 malam di Astro Ria (saluran 104). so sama-sama kita melekat depan TV okies!!, *harap-harap en.hubby bagi tengok* hahahaa….

Selain itu, musim terakhir ini juga bakal menyaksikan kepulangan pengacara tersohor yang begitu sinonim dengan keluarga AF iaitu Aznil Nawawi untuk mengendalikan Tirai AF, Kenangan Afnil, Diari AF dan Konsert AF.

Pengumuman pengetua AF9 bakal diumumkan di Tirai AF pada 2 April ini, secara langsung pukul 9 malam dari Jusco AEON Setiawangsa, Konsert AF (setiap Sabtu, pukul 9 malam mulai 9 April) dan Kenangan Afnil (setiap Sabtu, pukul 8.30 malam bermula 2 April ini).

Nak baca lagi pasal Akademi Fantasia 9 ini? baca di Mstar.com.my

 

Nota Yanmie : 2 orang pelajar akademi fantasia 9 dari sabah, boleh bah kalau kau!!