Cashout Google Adsense

Salam semua, syukur alhamdulillah, Yan baru sahaja balik dari Pejabat Pos Bandar Β Bukit Tinggi Klang untuk membawa keluar pendapatan dari google adsense, berdebar-debar pun ada..HAHAHA sebab cashier Pejabat Pos tu macam lama sikit nak proses, maklumlah jumlah yang diterima agak lumayan sedikit berbanding duit iklan-iklan yang pernah Yan dapat sebelum ini bagi pendapatan sebulan.

google adsense

Sudah pastinya cashier tu nak pastikan semuanya betul barulah dia nak bagi duit tu kan, hehehe, dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, duit pendapatan adsense secara cash diberikan, tak tunggu lama lepastu terus je masukkan dalam bank…ehehe, alhamdulillah rezeki.

Oh yea Yan menggunakan servis Western Union Cash memang kejap je prosesnya berbanding memilih cara pembayaran melalui cek yang memakan masa berbulan nak sampai ke tangan. dengan Western Union Cash proses pembayaran tidak lama, nak tahu Yan dapat payment adsense nie tak sampai pun sebulan prosesnya…bestkan??

Sekarang ini boleh kata setiap bulan mempunyai pendapatan tetap dari blog, cuma nilainya ada pasang surut..biasalah. sebenrnya takpernah pun terfikir hanya dengan berblog boleh mendatangkan hasil, lebih-lebih lagi bila ianya ibarat gaji kita setelah berkerja selama sebulan…ehehe. hepi sangat2!!!

Setakat ini sumber pendapatan blog adalah dari Innity dan Google Adsense, mari baca WAWANCARA Yan di genglogger.com untuk lebih jatuh cinta kepada ku…HAHAHAHA *gurau*

– Minimum Cashout Google Adsense adalah sebanyak USD $ 100.00

Nota Yanmie : Yang pastinya bukan Yan seorang je dapat gaji dari adsense, rakan blogger lain antaranya Azizan Kadir pun turut sama dapat gaji dari pakcik google, kikiki~~

Comments

  1. slm kenal..nak tnya kenapa payment method kat akaun sy masih belum boleh di edit sedangkan earning sdh usd113,00?… You may select a form of payment after your account balance reaches $10.00!

    1. Salam,

      Oh biasanya memang boleh je edit, nak tanya dulu, dah terima ke no pin dari adsense? sebab no pin tu yang membolehkan kita edit payment method tu, kalau tak dapat lagi boleh request semula.

        1. Selagi tak dapat no pin memang tak boleh edit payment method dan adsense kena hold dulu payment, jangan risau bila dah dapat no pin mesti boleh punya, saya dulu pun macam tu jugak, bila dah masukkan no pin baru boleh edit dan payment akan diproses πŸ˜€

    1. caj 50sen sahaja, tapi tak semua yang caj, macam pejabat pos jusco bukit tinggi caj rm50sen tapi pejabat pos tesco bkt tinggi xde caj πŸ˜€

    1. bahasa melayu blm ada lagi dalam adsense, bahasa melayu tu biasanya org tambah kat script tu tapi akak tak buat macam tu, takut kena banned sebab melanggar t&c diorang

  2. Tahniah.., tahniah….
    memang tiap-tiap bulan dapat pendapatan dari adsense.
    Kalau blog b.melayu ni susah sikit nak dapat pendapatan adsense. Kecuali ada high UV.
    Di CIMB port klang ada buka Western union tmasuk hari ahad dan cuti umum. Sana kurang sikit orang kalau Sabtu atau ahad.

  3. tahniah kak yan …

    u mmg sifu bah πŸ˜‰

    tp…kak yan tak mau reveal ka blog mana kak yan dpt hasil adsense tu ?semestinya blog english kan … ekekeke…try korek rahsia ni….sbb kak yan bgtau dlm wawancara tu,xsemua blog diberitahu πŸ˜‰

    1. makasih, alamak blog2 tersebut mmg akak rahsiakan, ada juga beberapa org blogger yang tahu akan kewujudan blog2 tersebut, bukan apa risau ada yang buat fraud click πŸ˜†

  4. congrats la kak yan hehe macam lah kite ni kenal. :mrgreen:

    nak tanye ni brape bulan kak yan kumpul 100USD tu?

    1. tak kenal maka tak cinta, akak cashout lebih dari $100 Usd tu kikikiki *biarlah rahsia*

      $100 usd adalah minima cashout untuk google adsense

      dan cashout ini adalah untuk sebulan pnya income πŸ˜†

      1. hoho dulu sye pnah ade adsense sehari income 20USD tapi dah kena banned dah. inactivity nyer pasal hahaha πŸ˜€

          1. aa cmtu lar. lg satu kite leh kena disable gak dgn cara lain.kalu visitor website kita klik iklan dkat web kita byk kali tanpa impression pun boleh kene dlm inactivity gak

            1. oooo yea yg tu saya fhm, kira fraud clik jugaklah tu, lagi satu bila klik tak ada dan income ada, yg tu kena hati2..huhuhu, sbb xde klik mcm mana blh ada income? pedahal impression xsampai 1K utk CPM

    1. owh banned tu yg paling digeruni oleh ramai org, google kadang2 mcm tak betul jugak, ada silap ke tak de silap ke kalau diorang rasa nak banned diorang banned je….akak pun harap boleh lama dengan google…huhuhu

        1. guna adsense kt 8 blog, dan 1 adsense letak di akaun kat flixya.com total 9 semuanya. πŸ˜†

          ada jugak blog yang tak mendapat sambutan, tp perkara biasalah tu sbb kita try and error, dan kesemua2 blog tu hanya 1 blog sahaja menggunakan blogspot, lain2 guna wp selfhosted.

  5. Akak macamana nak daftar?saya ak boleh pun..sebab kat bahagian selext languange bahasa indonesia or malay takdak..so dia xterima..tapi blogger lain register ada plak bahasa2tue..nak buat mcmana yea?boleh kongsi x?

    1. setakat ini google masih blm menyokong Bahasa malaysia dan indonesia, buat blog dalam BI, biar ada isi dulu dalam blog tu, kemudian baru daftar, inysaallah kalau google ada mood sehari je blh dpt feedback dr diorang πŸ˜† dan paling lama pun seminggu.

    1. wah yeker? tahniah jugak ye πŸ˜›
      ha’ah pejabat pos kena bagi copy ic, terpaksa pegi sana gak sbb CIMB jauh sgt, sib baik ada kedai gmbr td, copy ic kt kedai gmbr tu je.

  6. wah.. murah rezeki kak yan.. teringin nk jd mcm kak yan dpt gaji dr pakcik google.. bleh ke nak menuntut ilmu ni kak yan? ehehe

    1. alhamdulillah syukur, blh je tu…slow2 dan usaha tu penting, lagi satu yg pnting menulis dengan hepi dan ikhlas, jgn terlalu memikirkan wang, klu ada wang masuk itu dah kira 1 bonus untuk kita πŸ˜†

Leave a Reply

Your email address will not be published.