Salam semua, syukur alhamdulillah, Yan baru sahaja balik dari Pejabat Pos Bandar Β Bukit Tinggi Klang untuk membawa keluar pendapatan dari google adsense, berdebar-debar pun ada..HAHAHA sebab cashier Pejabat Pos tu macam lama sikit nak proses, maklumlah jumlah yang diterima agak lumayan sedikit berbanding duit iklan-iklan yang pernah Yan dapat sebelum ini bagi pendapatan sebulan.

google adsense

Sudah pastinya cashier tu nak pastikan semuanya betul barulah dia nak bagi duit tu kan, hehehe, dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, duit pendapatan adsense secara cash diberikan, tak tunggu lama lepastu terus je masukkan dalam bank…ehehe, alhamdulillah rezeki.

Oh yea Yan menggunakan servis Western Union Cash memang kejap je prosesnya berbanding memilih cara pembayaran melalui cek yang memakan masa berbulan nak sampai ke tangan. dengan Western Union Cash proses pembayaran tidak lama, nak tahu Yan dapat payment adsense nie tak sampai pun sebulan prosesnya…bestkan??

Sekarang ini boleh kata setiap bulan mempunyai pendapatan tetap dari blog, cuma nilainya ada pasang surut..biasalah. sebenrnya takpernah pun terfikir hanya dengan berblog boleh mendatangkan hasil, lebih-lebih lagi bila ianya ibarat gaji kita setelah berkerja selama sebulan…ehehe. hepi sangat2!!!

Setakat ini sumber pendapatan blog adalah dari Innity dan Google Adsense, mari baca WAWANCARA Yan di genglogger.com untuk lebih jatuh cinta kepada ku…HAHAHAHA *gurau*

– Minimum Cashout Google Adsense adalah sebanyak USD $ 100.00

Nota Yanmie : Yang pastinya bukan Yan seorang je dapat gaji dari adsense, rakan blogger lain antaranya Azizan Kadir pun turut sama dapat gaji dari pakcik google, kikiki~~