Drama Ahmad Albob Yang Punya Di Slot Lagenda TV3

Salam, hari ini merupakan episode pertama Drama Ahmad Albob Yang Punya Di Slot Lagenda TV3 bagi menggantikan Drama Mata Ayer. Agak menarik sedikit promo Ahamd Albob nie, suka tengok Danny X-Factor dengan kambingnye, hehe.

ahmad albob yang punya

Okeh sebenarnya drama ini mengisahkan tentang Ahmad Albob yang dilakonan Danny X-Factor, Ahmad Albob mencari bakal isteri yang sesuai bagi dirinya, Ahmad Albob merupakan anak seorang jutawan yang terkenal iaitu Tuan Syawal lakonan Ropie Cecupak dan Puan Mastura lakonan Liza Abdullan.

Walaupun Ahmad Albob seorang anak jutawan tetapi dia sangat baik hati dan selalu merendah diri, malahan tidak pandai bergaya. oleh kerana itu jugak Ahmad Albob tidak popular dikalangan rakan kolej, maklumlah Ahmad Albob nie agak lurus bendul orangnye…kikiki.

ahmad albob yang punya

Siti Zulhijjah (Hanez Suraya) dan  Siti Zulkaedah (Sheera Iskandar)

Ahmad Albob cuma ada seorang kawan je, tupun pekerja di ladang bapanya, suatu hari bapa si Ahamad Albob nie bercadang nak carikan dia jodoh. tetapi Ahmad Albob tidak berkenan pulak dengan pilihan bapanya.

dalam pada masa itu tanpa diduga, Ahmad Albob lebih tertarik dengan Ayu Raihana yang mana lebih ringkas dan bergaya, Ayu juga menyenangi sikap Ahmad Albob yang tidak memandang rendah kepadanya tanpa mengetahui latar belakang Ahmad Albob.

ahmad albob yang punya

Puteri Jun Jun Atun (Dottie)

Puteri Jun Jun Atun lakonan Dottie pula turun kebumi sebab terlalu sangat merindui Ahmad Albob, tetapi akur dengan syaraat bapanya bahawa manusia dan jin tidak boleh bersatu.

ahmad albob yang punya

Ayu Raihana (Allana Amir) ke jadi pilihan Ahmad Albob?

Apakah yang akan terjadi seterusnya dan siapakah pilihan Ahmad Albob? sama-sama kita saksikannya yea kawan-kawan.

Sekian olahan dariku..kikikiki, citer nie macam kelakar pun ada, sebab tengok gambar-gambar kat SINI semua happening

Nota Yanmie : Ini Ahmad Albob bukan Ahmad Albab yea…hehehe

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

20 thoughts on “Drama Ahmad Albob Yang Punya Di Slot Lagenda TV3”

  1. huhuhuhuhuhu……betul gak yg hamba allah komen tu…anak jin seksi k…setahu saya gemuk je,..dia x pakai dresss…pakai baju fbrik kaung guni je…tp x tahu la kot2 yang tu anak jin moden.. :grin 🙄

  2. kepada yang bernama dottie @tali lehe titik…hahahaha…jangan pakai pakaian telalu seksi…kan tak pasal2 jadi andartu…ingatlah ajal maut nie x kire umur….so..paham2 la…. ❓ ❗ ❗

  3. ❓ 😛 🙁 👿 ❗ 🙂 😳 😀 😮 😯 😕 😎 😆 😡 😈 🙄 😉 💡 ➡ 😐 😥 :mrgreen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.