Hentian Bas Puduraya Bocor dan Banjir

Salam semua, siang tadi tengok kat facebook ada kawan-kawan share video pasal hentian bas puduraya bocor dan bajir, setahu Yan baru nie tengok berita dan Malaysia Hari Ini di TV3, Nurul Syuhada bersiaran langsung dari sana. Mereka memaparkan suasana hentian puduraya yang sangat cantik dan mewah dari sebelumnya.

.

Difahamkan kos perbelanjaan untuk membuat hentian bas puduraya ini menelan belanja jutaan ringgit, banyak okeh bukan sikit, tapi belumpun lama perasmiannya kini hentian bas puduraya sudah menunjukkan kebocoran.

puduraya baru

[Sumber : cari.com.my]

Facilities

Nett Lettable Area  (NLA) : 181,324 sqft
Description : Bus terminal  / Business Space / Office / Hotel
Total Lots : 175 lots – businesses
16 lots – offices
102 lots – ticket counter/ 23  platforms
1 hotel
10 teksi/ telecommunication/ store/car wash
Number Of Parking Lots : 383  Lots
Number Of Motorcycle Lots : 123 Lots
Current Available Types Of Business : Food Stall, Titbits, Kiosk,  Retails, Book Store, Office,  Services,
Salon, Internet Café, Tailor.
Person In Charge : a) Che Norlia Hashim
b) Mat Nor Rahim
Phone No. : 03-20786018
Fax No. 03-2070 6179
Email norlia@udamall.udanet.com

Nota Yanmie : Macam air terjun~

Comments

  1. Aiks dah bocor. Masih didalam tempoh jaminan kontrator perlu selesaikan masalah ini sebelum menjadi isu besar mendapat perhatian umum masalah nanti

  2. macamana boleh banjir ni ? ! haha . ini la satu-satunya perhentian bas yang ada air terjuun .

  3. Ajoi tak pernah menjejakkan kaki di Puduraya yang berwajah baru ni.Mesti best..biasa la leaking tu..mungkin ada benda tersumbat.Teringat masa pindah ke kampus UiTM baru kat Penang dulu.Bocor sana sini.Lepas 1 Semester semua dah ok..Pasni kena la jaga maintenance.Tak la nampak buruk je nanti

  4. maikk.. mek blm pun jejak puduraya sejak berwajah baru ni.. dh ada masalah ekk.. habislah.. nati jadi cm stadium sultan mizan zainal abidin 😕

  5. lepas ni kita boleh buat tweetup kat puduraya plak, ada pilihan selain KL Central…
    silap2 time tweetup tu bleh merasa mandi “air terjun”…haha

  6. mesti ramai yang akan salahkan kontraktor
    biasala ,projek naiktaraf tu pun bukan sikit
    hope lepas ni kena repiar balik dan tak akan berulang lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published.