Tragedi Tanah Runtuh Di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, Hulu Langat

Salam, petang tadi terkejut tengok berita TV dan baca tweet dari @bharian yang mana melaporkan telah berlaku Tragedi Tanah Runtuh Di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, Felcra Semungkis, Batu 14, Hulu Langat,kejadian tanah runtuh itu berlaku pada jam 2.20 petang tadi. Difahamkan kesemua kanak-kanak itu sedang berada di dewan makan ketika bencana alam itu berlaku.

tanah runtuh rumah anak yatim

Tragedi yang begitu betul-betul menyayat hati, sehingga entry ini ditaip, Kini 3 mayat kanak-kanak telah dikeluarkan manakala 6 mangsa cedera, mereka yang cedera kini dibawa ke Hospital Kajang, Manakala Empat penjaga masih belum ditemui. – mstar.com.my

mayat anak yatim

Sehingga kini penduduk kampung, ahli bomba serta polis masih lagi sedang giat bertungkus lumus untuk menyelamatkan mangsa yang lain.

Sama-sama kita doakan agar semuanya dipermudahkan dan semoga mereka yang tertimbus masih selamat…amin…

Update :

 • Terkini Tragedi Tanah Runtuh Rumah Anak Yatim Al-Takwa
 • Tanah Runtuh Rumah Anak Yatim Al-Takwa, Hulu Langat
 • .

  Al-Fatihah buat mangsa tragedi tanah runtuh rumah anak yatim ini.

  Author: yanmie

  Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

  32 thoughts on “Tragedi Tanah Runtuh Di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, Hulu Langat”

  1. salam…
   takziah pada keluarga mangsa yg terkorban…
   semoga roh meraka ditempatkan bersama org2 beriman…
   al-fatihah…

  2. YaAllah.. Tak terungkap dengan kata2.. Tempatkan mereka di kalangan orang2 beriman.. Al-Fatihah.. 😥

  3. innalillah..semua berada dalam khemah, tu yang teruk sampai ada meninggal..sepatutnya dipastikan selamat lah nak buat rumah untuk anak-anak yatim..

  4. cuba check ada pembalakan haram tak kat sekitar kawasan bukit tu?? tindakan tegas perlu diambil jika ada pembalakan haram di bukit tersebut.

   al-fatihah buat mereka yang telah menghadap ilahi..

  5. Rasa sedih bila mendengar berita ini, Al- Fatihah kepada Mangsa Yg Meninggal Dunia.Semoaga allah Mnecucuri Rahmat kepada mereka..Amin.

  6. Semuga Allah merahmati pemergian mereka yang suci dan menjadi pedoman untuk kita yang masih bernyawa ini. Sesungguhnya hidup didunia ini cukup sementara.

  7. Semoga Allah permudahkan segala urusan menyelamat. Alfatihah utk anak2 yatim yg meninggal, semoga roh mereka dirahmati ALLAH. Kepada yg cedera mudah2an kembali sihat.

  8. Ya’ALLAH..sayu nya hati kenangkan anak2 yatim ni..ALLAH SWT lebih menyayangi mereka…AL-FATIHAH… 🙁

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.