Konsert Akhir Akademi Fantasi 9 (AF9) – Juara AF9?

Updated : 11.38malam 12/6/2011

Keputusan Akademi Fantasia 9

Juara – Hazama

No 2 – Lena

No 3- Fina

No 4 – Azri

————————————————————————————-

Salam,Ahad ini siaran langsung konsert akhir akademi fantasia ke 9 yang menyaksikan ke empat-empat finalis Akademi Fantasia 9 (AF9) akan berentap di konsert akhir pada hari esok sabtu, Konsert Akhir Akademi Fantasia 9 (AF9) ini akan berlangsung secara terbuka dan percuma kepada semua penonton di Dataran Putrajaya Presint 3, Putrajaya pada Ahad 12 Jun depan dan seperti biasa boleh ditonton secara live di Astro Ria 104. Siapakah agaknya Juara AF 9 ini??

af9

Antara finalis yang akan berentap di konsert akhir AF 9 nanti iaitu Lena, Azri, Hazama dan Fina yang mana mendapat imuniti sebelum ini. ke empat pelajar ini di berikan dua lagu iaitu lagu tugasan dan lagu single terbaru yang dicipta khas untuk mereka.

Lagu Single Finalis:
Fina – Menangis Lagi
Azri – Niskala
Lena – Sisa Kisah Kita
Hazama – Cinta Teragung

Lagu tugasan:
Fina – Satu Harapan (Jaclyn Victor)
Azri – Ku Tak Bisa (Slank)
Lena – Dunia (Bunkface)
Hazama – Pukau (Tomok)

Lagu Bonus – Firework (Katy Perry)

Apa yang diharapkan pada konsert akhir ini adalah satu kelainan dari konsert2 akhir musim terdahulu, kerana konsert pada malam tersebut merupakan konsert yang terakhir bagi akademi fantasia, selepas ini tidak akan ada lagi akademi fantasia seperti yang telah diperkatakan dahulu di media berkenaan penamatan program akademi fantasia, so konsert kali ini merupakan konsert kemuncak af lah gitu kan…hehehe.

So siapakah yang korang rasa layak untuk bergelar juara akademi fantasia 9 (AF9)?, adakah Lena, Azri, Hazama ataupun Fina? sama-samalah kita saksikannya nanti yea.

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

12 thoughts on “Konsert Akhir Akademi Fantasi 9 (AF9) – Juara AF9?”

  1. Ada yang mengatakan Hazama kerana dia pernah menyanyi bersama kumpulan Meet Uncle Hussain. Walaubagaimana pun keputusan bergantung kepada Afundi

Leave a Reply

Your email address will not be published.