Penggodam (Hacker) ‘Anonymous’ Ancam Serang Laman Web Kerajaan www.malaysia.gov.my

Salam, Risau pulak baca pasal Penggodam (Hacker) yang menggelarkan group mereka sebagai “Anonymous” yang mana mengatakan mereka bakal merancang untuk menggodam aka hack laman web kerajaan www.malaysia.gov.my.

hacker

Baca juga sini Kumpulan Pengodam Anonymous Ingin Menyerang Halaman Portal Kerajaan

Anonymous berkata, mereka akan menyerang pada pukul 7.30 malam GMT, 15/6/2011 Rabu (3.30 pagi, waktu Malaysia Khamis 16/6/2011) dengan menamakannya sebagai ‘Operasi Malaysia’. Ancaman itu diposkan dalam bentuk grafik melalui http://i.imgur.com/PTFWh.png itu, bukan palsu dan CyberSecurity telah bersiap sedia berdepan tindakan penggodam terbabit secara serius.

Ketua Pegawai Penyelidikan F-Secure Corporation, Mikko Hypponen dalam tweetnya memaklumkan mengenai ancaman pada pukul 4.42 pagi.

Setakat ini masih belum dipastikan kenapa kumpulan tersebut mensasarkan laman web malaysia untuk mereka godam.

Baca Selanjutnya di Kumpulan Pengodam Anonymous Ingin Menyerang Halaman Portal Kerajaan

mstar.com.my dan thestar

You Might Also Like

47 Replies to “Penggodam (Hacker) ‘Anonymous’ Ancam Serang Laman Web Kerajaan www.malaysia.gov.my”

  1. diorg sbenarnyer nk carik maklumat ATM (Angkatan Tentera Malaysia) gk…pastu biler dh dpt diorg jual la kat org luar..mcm A.S,Britain,Israel,Perancis dan byk agi la…kalo dh dpt …abis la negara kita…x merdeka..:P

  2. hye guys… nih semua budak2 punye kerja… kah3… memalukan betol la rakyat malaysia nih.. terutama para hackers nih.. 😀 kalu berani sila la hack saya.. kalu awak tak boleh jumpa saya, saya akan jumpa awak.. gud luck hacker NOOB..

  3. rakyat yang bagus, setuju kan ape yg berlaku, masing2 nak tgk malaysia musnah. tahniah! selagi belum kena selagi tu tak merasa,bile da terkena time tu la baru nak menyesal. manusia memang punyai sifat macam ni.

  4. teruskan usaha anda para hackers, dah banyak kali web malaysia kena hack dengan indon, so sekarang biar bebudak malaysia pulak yang test tengok mcm ne, lagi satu diorang semua bengang sebab malaysia block sesetengah web perkongsian fail percuma yang jadi kegemaran diorang,
    wish u all luck !!

  5. hackers ni berguna utk tau kelemahan system kita, but kalau pasal curi2 data semua memang bhaya juga..
    teringat saat belajar ethical computer dulu2, kalau system hebat, hacker x dpt tembus.. mcm lwn balik hacker tu, kalau kita lagi cekap dan pintar mesti dorg kalah, mcm main game.. tp nmpaknya msia blm ada org2 yg hebat utk jaga system, myb ada but myb for certain tempat kot.. that y, dorg just shutdown tu server

  6. ini dns server http://www.malaysia.gov.my

    k [Primary Name Server]
    dns1.gitn.net.my 203.62.1.240
    l [Secondary Name Server]
    dns2.gitn.net.my 202.75.5.191

    kedua2 dns ini bila di ping tidak dapat ini menunjukkan server tersebut telah diputuskan dari talian WAN

    Unable to connect
    Firefox can’t establish a connection to the server at http://www.malaysia.gov.my.

    INI MENUNJUKKAN PIHAK BERKENAAN TELAH DOWN KAN SERVER TERSEBUT DARIPADA DI HACK. “MUDAHNYE MEREKA FIX KAN PROBLEM INI”

  7. ada bagusnye mereka hack……. untuk kita tahu apa kelemahan yang ada pada server malaysia firewall mesti di kuatkan……. daripada org luar hack baik biar org kita hack, sekurangnye KERAJAAN TAU APA KELEMAHAN DIORG…..

  8. so in the end, our ****** deserve to be punish by hacking there website.. support them, because our Hacker do this for our Freedom to surfing internet 😎 LOL

  9. 👿 Only Hacker and old internet customer user know the reason why hacker out there want to do this. Noob internet user would not notice this but if you all want to know our ******* already cut almost half our download speed ex:megauplode, repidshere, mediafire Zomgupload and more , except for big company ex: youtube.com and there are also block plenty website ex: 😈 you know… 😈

  10. ta slap anonymous ni nak hack gne kaedah DDos…kaedah ni cume nak lumpuhkan server m’sia..y psal kbocoran mklumat,rase nye tak kot

  11. ‘tak sabaq cek nak tengok ni ‘
    ko ni mcm suka ja mklumat sulit kerajaan kita kena hack.. nnt jd apa2 nnt, aiya… mcm kesukaan ja ko.. .apa la

  12. bagus jugak rahsia kerajaan bocor, rahsia kerajaan kan rahsia rakyat kenapa nak sorok?

    aku nak tahu apa yang terjadi kat satu kampung tu dekat utara yang rekodnya dibuang. aku rasa konspirasi biologi yang dijalankan dekat manusia.

    Hacking website kerajaan ni ada bagusnya dan ada gak kelemahan dia, data kita mungkin dapat orang cari tapi, rahsia yang diorang mungkin sorok, rasuah? dan benda2 lain akan terbongkar, yang tu jer aku nak tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge