Pengertian Puasa Bagi Aiman

yanmie 23

Salam, yeayyy malam nie tengok anak bulan kan?, korang rasa bila agaknya puasa yea?, kalau hujan petang nie abislah tak nampak anak bulan ^___^, tak sabar nak menyambut bulan ramadhan, mudahan kita masih diberi kesempatan untuk berpuasa pada tahun ini, amin. Pagi tadi Aiman kata tak nak makan, dia nak puasa, so check it out Pengertian Puasa Bagi Aiman.

aiman haziq

Aiman : Ayah, nanti abang nak puasa

Ayah : Yeker nak puasa, puasa tu ape?

Haziq (menyampuk) : Makan jadi kuat dan sihat *ibu ayah gelak dengar ^___^*

Aiman : Bukanlah dik…..puasa tu maknanya tak boleh makan, tak boleh korek hidung, tak boleh korek telinga dan tak boleh gigit pensel. *gelak dengar tang gigit pensil tu, HAHAHAHA*

Tahun ini merupakan tahun pertama untuk aiman berpuasa, tak sabar rasanya, bolehkah dia menahan diri dari lapar seharian yea, insyaallah mudahan boleh, aiman pun dah bersungguh-sungguh kata nak puasa, takpelah kita ajar slow-slowkan, harap dipermudahkan nanti buat dia, amin.

.

– Jangan puasa yang yuk sudah ^____^

23 thoughts on “Pengertian Puasa Bagi Aiman

  1. Thankfully, it’s fake. But listen — I don’t want any of you killing yourselves anyways, you hear me? Because then who would read the words I write? Nobody, that’s who. My family doesn’t even read my diary anymore and I leave it open on the coffee table. So if you are having suicidal thoughts, seek help. And remember folks, I’m here for you. God may have spited me downstairs, but I do have big ears.

  2. Nak korek hidung boleh tapi jgn melepasi tulang hidung..ramai yg slh paham..sama juga nk korek teliga..boleh xda masalah tp jgn sampai ke gegendang telinga..nk msukkn jari dlm mulut boleh tp jgn melepasi tekak..kuliayh ringkas dri ustaz xbertauliah
    Fazreen recently posted..Sites of the Week #13My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Fuhhhh!!! Projek Laki Bini Dalam Gelap Tu

Salam, Fuhhhh!!! Projek Laki Bini Dalam Gelap tepat pukul 12.00 malam tadi, tertunailah hasrat dihati untuk makan durian kat kampung, hehe, lewat betul kami projek durian kan?, sebab perut asik kenyang je duk kat kampung nie, semalam pun sebab teringin sangat nak makan. Projek dalam gelap -..-“ Sudahnya kami laki bini […]

Subscribe US Now