Salam, yeayyy malam nie tengok anak bulan kan?, korang rasa bila agaknya puasa yea?, kalau hujan petang nie abislah tak nampak anak bulan ^___^, tak sabar nak menyambut bulan ramadhan, mudahan kita masih diberi kesempatan untuk berpuasa pada tahun ini, amin. Pagi tadi Aiman kata tak nak makan, dia nak puasa, so check it out Pengertian Puasa Bagi Aiman.

aiman haziq

Aiman : Ayah, nanti abang nak puasa

Ayah : Yeker nak puasa, puasa tu ape?

Haziq (menyampuk) : Makan jadi kuat dan sihat *ibu ayah gelak dengar ^___^*

Aiman : Bukanlah dik…..puasa tu maknanya tak boleh makan, tak boleh korek hidung, tak boleh korek telinga dan tak boleh gigit pensel. *gelak dengar tang gigit pensil tu, HAHAHAHA*

Tahun ini merupakan tahun pertama untuk aiman berpuasa, tak sabar rasanya, bolehkah dia menahan diri dari lapar seharian yea, insyaallah mudahan boleh, aiman pun dah bersungguh-sungguh kata nak puasa, takpelah kita ajar slow-slowkan, harap dipermudahkan nanti buat dia, amin.

.

– Jangan puasa yang yuk sudah ^____^