Ally Iskandar Putus Tunang

Salam, eh musim putus tunang ke ek ni? terdahulu kes penjaga gol Khairul Fahmi putus tunang dengan Elia, dan terbaru baca di Gua.com.my pulak mengatakan Ally Iskandar putus tunang dengan Nur Aishah Zainal yang juga merupakan Naib Juara Gadis Melayu musim pertama, sebelum ini mereka merancang untuk menamatkan zaman bujang pada hujung tahun ini, namun semuanya putus ditengah jalan, takpelah dah takde jodoh kan, tapi sebagai peminat Ally agak terkejut juga dengan perkhabaran ini.

ally iskandar putus tunang

Menurut Gua.com.my, Ally mengesahkan perkara ini ketika ditemui di rakaman program Mentor Raya di Sri Pentas 2, Shah Alam sebentar tadi. Berikut dibawah kenyataan dari Ally.

“Kami secara rasmi telah putus tunang pada 30 Julai lalu selepas lima bulan mengikat ikatan pertunangan. Sukar untuk diungkapkan tentang perkara ini kerana ia berlaku bukan dari pertelingkahan yang besar. Apa yang boleh saya katakan, dalam tempoh pertunangan tersebut, tiada keserasian di antara kami. Makin lama makin tidak nampak keserasian itu walaupun matlamat kami sama iaitu untuk mendirikan rumahtangga.”

“Walaubagaimanapun, prinsip kami berbeza dan keputusan yang diambil ini memang berat untuk kami berdua. Kami sudah cuba cari jalan penyelesaian, tetapi tidak berhasil,” jelas Ally tenang.

Apabila ditanya apakah punca perpisahan tersebut, Ally memberitahu,

“Kami tidak bergaduh dan tiada konflik. Punca disebabkan pihak ketiga juga tidak benar sama sekali. Perkara ini datang berperingkat-peringkat. Kami cuba untuk selesaikan masalah ini, tetapi memang tiada jalan penyelesaian yang ditemui. Tidak dinafikan, perkara ini memang meninggalkan kesan yang sangat besar dan amat menyedihkan. Kami telah mengimpikan sebuah kehidupan berkeluarga yang baru. Keluarga saya juga agak terkesan sebab mereka semua cukup teruja bila saya bertunang hari itu,” tambah Ally lagi.

“Ini keputusan yang besar dan lebih baik keputusan ini dibuat sekarang dari dibiarkan berlarutan. Apa-apa pun, saya dan Aishah masih berkawan baik. Cuma setakat ini, saya tidak mahu memikirkan tentang perkahwinan lagi kerana biarlah masa yang menentukan.”

“Selepas ini saya nak fikir tentang kerja balik serta kena ada tempoh untuk bertenang dan muhasabah diri,” jelas Ally panjang lebar.

Gua.com.my

.

– Apa pun moga sukses selalu buat keduanya ^____^”

Comments

  1. sabar yer ally, bunga bukan sekuntum, byk lagi…
    jangan fobia plak, rugi tau tak kawen, tak sangka dh 35tahun umur si ally ni…
    kalau anak dara susah nk dapat cari jer ms.j
    apa2 pun good luck ally…

Leave a Reply

Your email address will not be published.