Salam semua, maaf pada pembaca blog ini yang mana semalam ataupun pagi tadi mengalami kesukaran untuk mengakses blog ini, ini kerana saya baru sahaja berpindah hosting dan server tidak pointing lagi dengan sepenuhnya, insyaallah now dah ok kot harapnya.

Serverfreak

Dan hosting provider yang menjadi pilihan saya iaitu Serverfreak yang sudah diakui ramai bahawa syarikat ini memang menyediakan perkhidmatan yang tip top, harapnya saya juga merasai perkhidmatan yang tip top itu, bukan apa kalau boleh biarlah stay lama dengan syarikat hosting, penat tau nak tukar-tukar ni, emosi terganggu hehehe.

Apa yang saya harapkan support dari Serverfreak ok, time saya nak perlukan bantuan mereka ada disana, so takperlu saya nak tunggu lama untuk mendapatkan feedback dari mereka, saya tak suka menunggu lama, lagi-lagi bila ada benda urgent yang kita nak tanyakan, okeh saya kurang penyabar bab-bab ni HAHAHAHAHA.

Berurusan dengan Sam Serverfreak sangat senang, tak perlu nak cakap banyak, thanks Sam dah tolong saya.

Dan pakej yang saya gunakan iaitu :-

Pakej Elite

  • RM300.00 setahun
  • 10gb Space
  • 100gb Bandwidth
  • Siap dengan CloudFlare CDN
Promo CloudFlare

Promo CloudFlareSo saya dapat diskaun 30% untuk 1 tahun ini seperti diatas, untuk maklumat lanjut baca entry saya yang iniΒ CloudFlare Integration: FREE for ALL SERVERFREAK Shared Hosting Account.

Masih ada lagi setting yang perlu dibuat contohnya seperti w3 Total Cache, yang tu serverfreak akan bantu, untuk CloudFlare serverfreak yang settingkan.

– Harapnye ok ^____^