Pindah Hosting – Serverfreak Menjadi Pilihan

Salam semua, maaf pada pembaca blog ini yang mana semalam ataupun pagi tadi mengalami kesukaran untuk mengakses blog ini, ini kerana saya baru sahaja berpindah hosting dan server tidak pointing lagi dengan sepenuhnya, insyaallah now dah ok kot harapnya.

Serverfreak

Dan hosting provider yang menjadi pilihan saya iaitu Serverfreak yang sudah diakui ramai bahawa syarikat ini memang menyediakan perkhidmatan yang tip top, harapnya saya juga merasai perkhidmatan yang tip top itu, bukan apa kalau boleh biarlah stay lama dengan syarikat hosting, penat tau nak tukar-tukar ni, emosi terganggu hehehe.

Apa yang saya harapkan support dari Serverfreak ok, time saya nak perlukan bantuan mereka ada disana, so takperlu saya nak tunggu lama untuk mendapatkan feedback dari mereka, saya tak suka menunggu lama, lagi-lagi bila ada benda urgent yang kita nak tanyakan, okeh saya kurang penyabar bab-bab ni HAHAHAHAHA.

Berurusan dengan Sam Serverfreak sangat senang, tak perlu nak cakap banyak, thanks Sam dah tolong saya.

Dan pakej yang saya gunakan iaitu :-

Pakej Elite

  • RM300.00 setahun
  • 10gb Space
  • 100gb Bandwidth
  • Siap dengan CloudFlare CDN
Promo CloudFlare

Promo CloudFlareSo saya dapat diskaun 30% untuk 1 tahun ini seperti diatas, untuk maklumat lanjut baca entry saya yang iniΒ CloudFlare Integration: FREE for ALL SERVERFREAK Shared Hosting Account.

Masih ada lagi setting yang perlu dibuat contohnya seperti w3 Total Cache, yang tu serverfreak akan bantu, untuk CloudFlare serverfreak yang settingkan.

– Harapnye ok ^____^

Comments

    1. ejam pernah pakai SKSA (internet-webhosting.com) sblom ni, support mereka terbaik, tak kira hantar jam berapa pun support ticket mesti akan ada yg membalasnya.

  1. Assalaualaikum Yanmie,

    Terima kasih kerana bersama dengan Fivio.com untuk hampir 2 tahun.
    Saya meminta maaf kerana tidak dapat membalas Yahoo Messenger (YM) Yanmie untuk feedback yang laju. Untuk pengetahuan Yanmie, official support Fivio.com adalah di http://fiviosupport.com.

    YM adalah personal support yang saya berikan kepada Yanmie untuk tujuan kesenangan urusan blog. Walaubagaimanapun, oleh kerana YM tersebut adalah personal YM saya, maka Fivio.com tidak dapat memberikan support 24/7 kepada Yanmie.

    Harap ini dapat memberikan gambaran sebenar untuk isu support kami.

    Terima kasih,

    1. Waalaikumsalam Fadh,

      Terima kasih Fadh untuk hampir 2 tahun ini, secara jujurnya saya memang berat hati nak meninggalkan fivio, sever yang laju, mana mungkin saya dapat ditempat lain, dan diskaun yang diberikan, tetapi saat itu saya perlukan bantuan, YM sudah menjadi kebiasaan kerana saya selalu berurusan dengan awak melalui YM, semuanya setel melalui YM, pendek kata urusan semua dengan YM, saya juga sms/call fadh pada masa itu tetapi tidak ada feedback. Mungkin juga silap saya tak berurusan terus dengan http://fiviosupport.com.

      Apa pun terima kasih, saya berpuas hati dengan perkhidmatan server yang diberikan, maaf salah silap yea, halal masa dan apa yang terguna, untuk saya.

    1. akak lagi 2 bulan hosting sebelum nie nak expired, so alang2 lagipun takdelah rasa rugi sangat, kalau hosting tu lambat lagi baik fikir betul2 hehe πŸ˜€

  2. baru beli hosting dari serverfreak + domain .my dari exabytes (ada promosi). semoga semuanya berjalan lancar. tapi lambat betul proses domain .my tu. hadoi…

  3. selamat datang yan ke sebuah hosting yg tidak menjanjikan kesempurnaan namun begitu tidaklah sering mimpi ngeri seperti sebelum ini.
    serverfreak terbaik…

    1. Terima kasih kerana mengalu-alukan kedatangan Yan hehe, sebelum ok sangat, terbaik bak kata boboiboy cuma tang support jelah nangis nak tunggu feedback πŸ˜€

  4. Patutlah ada gangguan ketika akses blog Yanmie. Harap semuannya kembali seperti biasa.

    Saya sebenarnya ada perasaan bimbang hendak pindah hosting walaupun niat itu ada πŸ™‚

    1. ha’ah bermula petang semalam, hope hari ni dah ok sepenuhnya, hope hosting nie memuaskan hati dan buat saya berbaloi pindah, hosting sebelum ni mmg terbaik. laju sangat2, cuma tang support jelah lambat sikit, tukar sebab support tidak memberangsangkan, geram..hiks

  5. Bawa je email dan akaun twitter serverfreak kemana-mana sahaja bila ada masalah terus je hantar pesanan. Pengalaman setakat ni tak kita kita berada di Malaysia atau di Luar Negara insya Allah severfreak akan bertindak segera.

  6. msh kurang faham berkenaan hosting nie dan cara nak transfer dari blogspot ke hosting sendiri kak. ada tutorial lengkap dan mudah utk faham tak kak yan? rasa teruja jugak dgn hosting sendiri nie.

    1. alamak tak tau pulak pasal tutorial tu, tapi kalau nak akak tlg blh je, entry kat blogspot blh je transfer semuanya ke wp, followers pun, xde masalah cuma rank dan seo akan turun tp jgn risau kejap je nanti naiklah balik πŸ˜€

      1. hmmm cmtu yer. ok ok. kena tgu masa yg sesuai baru transferla klu mcm nie. Tp mcm mana dengan domain plak kak yan? sy beli ngan Exabytes. boleh transfer jugak ke?

        1. Domain sekarang boleh je guna, ke mmg nk beli domain lain, kat SF tu hosting memang dah sekali dgn domain, free 1 domain, kat exabytes domain mahal woo, ke nak beli domain.my? dgr now ada promo untuk domain.my tapi kalau main adsense xbest guna .my sebab trafik cuma dr malaysia je bkn global.

          1. ikut perancangan nak maintain jer domain tu. byk2 takut takleh handle. blom nak adjust-adjust blog lg. mmg byk mkn masa nak blaja nti ni. harap bila sy nak bertukar rumah nti, dptla sedikit tunjuk ajar dr kak yan yer.

            1. boleh je guna domain sekarang nie, cuma tukar name server atau kalau nak pindahkan domain kt ke SF pun boleh, cuma perlu dapatkan EPP Key domain tu dari tempat razis beli domain tu. insyaallah kalau perlukan bantuan akak bantu setakat yang akak mampu, no problem, ramai kawan2 yang boleh bantu, no worries πŸ˜€

    2. kalau dari blogspot ke hosting sendiri pilihlah serverfreak kerana mereka akan bantu pindahkan, tak perlu risau tersalah buat atau apa, mereka sudi membantu.

  7. wah memang dah tahap dewalah kak yan ni.. saya masih tak pandai bab2 hosting ni.. insyaallah satu hari nanti nak cuba juga.. sekarang hanya mampu berdomain sendiri je..

Leave a Reply

Your email address will not be published.