Chef Riz Tipu Resume Dalam Masterchef Malaysia

Salam, owh hot sangat isu ni, isu Chef Riz yang juga merupakan anak kepada Chef terkenal iaitu Chef Wan, Chef Riz yang juga merupakan salah seorang juri dalam program masakan Masterchef Malaysia dikhabarkan melalui The Malaysian Insider bahawa Chef Riz telah menipu dan mengubah resume beliau.

chef riz tipu resumePihak The Malaysian Insider telah menghubungi Restaurant Babbo sendiri untuk mendapatkan pengesahan tersebut, dan pihak restaurant tersebut menafikan tidak pernah mempunyai pekerja yang bernama Mohd Nadzri Redzuwan, dan menurut pihak Astro, profile yang terdapat di laman web Masterchef Malaysia adalah diberikan sendiri oleh Chef Riz atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Bin Redzuwan.

Sekarang profile tersebut telah pun diubah seperti dibawah.

chef riz tipu resume

Dan pada 3 jam yang lalu, ayah kepada chef riz iaitu chef wan telah pun mengeluarkan kenyataan di laman fan page facebooknya seperti dibawah ini.

chef riz tipu resumeSebenarnya kagum dengan Chef Wan dengan menegur kesalahan anak beliau, yang salah tetap salah, apa pun beri peluang untuk chef riz untuk menerangkan isu ini nanti.

Update : Chef Riz Memohon Maaf

“Chef Riz telah memohon maaf kepada penonton program Masterchef Malaysia di atas kesilapan memperincikan butiran profil kelayakannya secara berlebihan dan pihak Astro Ria telah menerima penjelasan beliau itu,” jelas kenyataan tersebut.

kosmo.com.my

– Oklah tu Chef Riz dah minta maaf.

Comments

  1. Pingback: Azhar Afiq
  2. hampeh chef riz ni.baru setahun jagung harapkn dressing ajelah.i tak penah tgk pon u potong ayam.ce tunjuk.

  3. Any way saya memang selalu tonton Masterchef Malaysia, melalui Astro Ria dari Singapura, saya bukan nya seorang pakar memasak lagi2 bergelar seorang chef, dari pandangan dan pemerhatian saya seorang chef itu kerjaya nya berkaitan dengan makanan dan masak memasak, tapi dari segi apa pun kerjaya yang di ceburi pasti ada tatacara dan prinsip2 asas yang perlu kita terapkan, tetapi tidak saya nampak tatacara dan prinsip yang tertera di atas pada setiap Juri juri Professional yang di lantik pihak Astro menjadi contoh dan pelajaran pada setiap peserta, ia itu tidak mementingkan hygiene dengan memakai topi atau penutup kepala apabila memasak, adakah topi atau penutup kepala tidak begitu penting untuk seorang chef mulakan memasak bagi utamakan HYGIENE atau lebih jelas di perkatakan di sini KEBERSIHAN????

  4. Tak suke ah Chef Riz nih. Chef lain bahasakan diri masing2 ‘saya’ je, dia over2 bahasakan diri ‘Chef’… “Chef rasa blablabla..Chef suggest blablabla..” Chef Wan yg dah merata dunia tu pun x over bahasakan diri cam tu.

    1. @bubbles182,
      sy rsa klau awk mnjadi seorang chef di usia muda pum .. awk akn mmbhasakan diri awk mcm tu jugak kot ..biasa la kita orang muda so why not kan . lagi pum tak logik la hnya membhasakan diri beliau sbg CHEF di jadikan isu .. ishk .. ishk .. xnak gadoh ok

  5. peringatan pada bakal chef
    jangan nak cepat cepat NAIK,(kejar pangkat)..kan dah jatuh cepat..tergolek pulak tu..
    kalau nak jadi chef waiema Master pun, kerja lah hotel 4-5, baru tau pahit jerih nya..
    tak percaya tanya chef jo & chef zubir

  6. mungkin tekanan yg diterima atas perbezaan kehebatan yg ada pada ayahnya yg membuatkan beliau hendak cuba dipandang lebih tinggi. org ltk dia high-expectation sbb dia anak Chef Wan. tak leh nk salahkan dia gk. tp at least dia mmg chef profesional, bukan skdr selebriti jer

  7. chef ris spatutnye brterus terang lebih awal…ini dah kantoi br nk bkk mulut..
    ap la…askang nsi dah jd bubur…sian chef wan…
    kne

  8. Suka tengok Chef Riz dalam MasterChef tu. nampak sangat2 komited dgn kerja dan memberi semangat pada semua peserta…tp tak sangka plak dia cam tu.huhu. Harap dia tak wat hal lagi pada masa akan datang…

  9. atopun pihak Astro yg lebey2kan sgt kots. mana nk tau psl depa neh kan ker spesis wartawan. ramai wartawan now yg kasi tokok tambah rencah garam ajinamoto psl nk kasi cerita sedap dibaca… dh tuh menyombong x nak refer pd yg lebey berpengaleman. mmg makin respek CW akhir2 ini. komen dlm MRaja Lawak Mega pon relax ajer….

  10. Ada jenis manusia tak nak orang tahu kelebihan yg dia ada dan ada pulak jenis manusia tak ada kelebihan tapi di tokok tambah. gitu lah kepelbagaian manusia akhir zaman.

  11. Hmm,sebenarnya dia melanggari syarat untuk masuk master chef,mereka cari yg newbie dalam bidang masakan,macam Chef Riz tu,sepatutnya dia tak payah masuk,bagi la peluang kat org lain…

      1. mike ni azman..sebelum komen, cube mike amik tau hei sebenonye dulu..ni kan da mcm org lalok…betoi tak, hatestupidpeople?

  12. laa yeke? huu sy dah laa peminat die. haihh..

    chef wan mmg profesioanal . yela tak kan nak tegak kn bng yg dah bsh. anyway, tak sba nk tau respon chef riz .. (:

      1. teruna ke?kakakkakakakaa.
        MasterChef Malaysia seriously drop the level of MasterChef Reality show after all..

        is it a must to use RTM’s style of bahasa and skema in their show?

        anyway,all those Masterchef advertisement and contestants a real class.compared to their show and judges.

    1. betul2, tanpa resume tu memang orang tau dia hebat, tapi bila dah kantoi macam nie cepat je down terus, apa pun dia memang chef termuda yang berbakat

          1. haa hosting mana nanti bee citer .. dari indonesia .. unlimited terus penggunaanya ..

            pakej elite : serverfreak

            Pakej Elite

            RM300.00 setahun
            10gb Space
            100gb Bandwidth

            tapi yg ni harga lebih kurang , servis unlimited , kawan dr blog melayukini rekomenkan ..

              1. pakai server US , huu mintak2 lepas nih tk de hal .. hehe bee test dulu sebulan , bayar sebulan je RM28 dulu hehe .. tapi ok kot , terus sembang dgn ownernya …

                1. ooo gitu, takpe cubalah dulu, tak cuba mana nak tau kan hehe, diorang tengah pindahkan ke? so takleh komen blog bee dulu, nnti hilang lak komen akak, tp td terkomen 1 entry 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.