Salam, owh hot sangat isu ni, isu Chef Riz yang juga merupakan anak kepada Chef terkenal iaitu Chef Wan, Chef Riz yang juga merupakan salah seorang juri dalam program masakan Masterchef Malaysia dikhabarkan melalui The Malaysian Insider bahawa Chef Riz telah menipu dan mengubah resume beliau.

chef riz tipu resumePihak The Malaysian Insider telah menghubungi Restaurant Babbo sendiri untuk mendapatkan pengesahan tersebut, dan pihak restaurant tersebut menafikan tidak pernah mempunyai pekerja yang bernama Mohd Nadzri Redzuwan, dan menurut pihak Astro, profile yang terdapat di laman web Masterchef Malaysia adalah diberikan sendiri oleh Chef Riz atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Bin Redzuwan.

Sekarang profile tersebut telah pun diubah seperti dibawah.

chef riz tipu resume

Dan pada 3 jam yang lalu, ayah kepada chef riz iaitu chef wan telah pun mengeluarkan kenyataan di laman fan page facebooknya seperti dibawah ini.

chef riz tipu resumeSebenarnya kagum dengan Chef Wan dengan menegur kesalahan anak beliau, yang salah tetap salah, apa pun beri peluang untuk chef riz untuk menerangkan isu ini nanti.

Update : Chef Riz Memohon Maaf

“Chef Riz telah memohon maaf kepada penonton program Masterchef Malaysia di atas kesilapan memperincikan butiran profil kelayakannya secara berlebihan dan pihak Astro Ria telah menerima penjelasan beliau itu,” jelas kenyataan tersebut.

kosmo.com.my

– Oklah tu Chef Riz dah minta maaf.