Jadi Juga Karipap Kentang Ku

Salam, heeeeΒ Jadi Juga Karipap Kentang Ku, sepagian berada didapur untuk projek Kuih Karipap, alhamdulillah menjadi, thanks tu Mak Mertua tercinta yang sudi memberi tunjuk ajar, boleh refer entry saya Projek dengan Mak MertuaΒ untuk membuat kuih karipap kentang.

kuih karipap kentang

Kehkehkeh tapi tidak ler secomel yang Mak mertua saya buat, lagi halus dan gebu, ni pun puas jugak membuatnya, presentation tak comel hahahaha, tapi puas sangat sebab sedap, eh?? hihihi, makan panas-panas time sejuk-sejuk nie sangatlah bertambah nikmatnya, Aiman makan pun tak terkira, saya buat banyak hihi.

kuih karipap kentang

Sebenarnya ini adalah kali ke 2 saya buat kuih karipap ni, kali pertama masa mula-mula kahwin, saya dapat resepi dari kawan ofis, balik rumah saya buat, tapi tak menjadi, keras macam batu, baling ke dinding pun tak hancur kahkahkah, hubby kata napa karipap ni keras, gigit pun tak boleh, heeeee lawaknya nak ingat time tu ^_____^.

But pagi tadi dia makan alhamdulillah boleh masuk tekak, tak keras macam batu macam masa 1st time buat hihihi, thanks to Mak Mertua tercinta, beliau banyak sangat ajar saya bab masak dan buat-buat kuih nie, sayang Mak!!

– Karipap-karipap cinta, ehhh ^_____^

Comments

  1. di saat ku baca entri ini ketika berada di opis dalam suasana cuaca di luar yg kedinginan membuatkan perut ku bernyanyi riang minta karipap…pap…pap…pap (aik lain mcm jer bunyi nyer)

    buat byk2 utk stok yer, kompom naik balik berat badan kan..hehe

    1. @ejam, kahkahkah, ala ejam memang banyak buat nie, tapi yan makan 2 ketul je hihihi, masih dalam proses turunkan berat badan, nanti yan update pasal berat badan kahkahkah jangan terkejut ekekeke πŸ˜€

        1. @ejam, hahahaahaa jeles sikit kot hahaha, now berat still turun jugak even makan pun, takkan ler tak makan kan? kang penyakit plak yang datang, makan untuk sihat heeee

          Yan dah start ambil Herbalife macam si joegrimjow makan tu kikiki, doakan berjaya ye, diet sdiri ni cam liat sikit nak turun, hope dengan bantuan HL cepat sikit, tak ler liat sangat lelemak nie hehehe πŸ˜€

  2. Bunga Tepi tu buat sendiri ker pakai acuan! Mak Azie pun Pro membuat Karipap> Pengalaman menjual kuih selama bertahun2 tapi saya x pandai pun hiihihi.

        1. akak tak pro tu yang xreti buat hihihi, tu kali ke dua buat dengan mak tu, dulu penah gak buat dgn dia time cuti amik lesen kat sana, buat tang klim tu xjadi2 heehehe

          1. ada orang citer kat azie pasal tu heheheh (Akak buat klim Karipap riuh kat dapur heheheh)…. Yang penting sedap..Makan panas time jemmm .. Kenangan2…

            1. Hehehehehe< Wan yang cakap! Akak buat karipap klim heheheh..belajar dengan mak… Azie tanya dia! X tolong sekali ker. Katanya tolong tengok jer heheheh..Tapi Inti dia sedap.

            2. Sure punya la.. Akak fuzri mesti pro punyer bab2 masak ni.. Riuh dengan anak2 dan mak2 nyer sekali. Apa2 tahniah berjaya menghasilkan keripap sendiri dan nanti Azie nak rasa.

  3. wahaha sedapnya kak , tak pernah buat karipap , percaya tak ?

    nanti lah belajar buat ehehe..

    kat kampung ada jual karipap besar , dalam dia initi telur sebiji dengan sayur , pastu dia goreng cicah sos , rindunya nak makan ..

      1. @yanmie, tak mahal seketul rm1.20 je , besar piring tu lauk tu .. sedap pun ye .. adoi memang rindu .. leh buat sendiri tapi kena belajar buat kulit dia , kulit dia jenis karipap gulung tu ..

    1. hahahhaa kat kg hari tu akak banyak rosakkan karipap kahkahkah sbb tak reti nak klim sendiri hehee, ni pakai alat tu je, baru beli hahahhaa πŸ˜€

  4. ada petua supaya kulit karipap tu nampak cantik je bila digoreng (takde gelembung-gelumbung udara kecil tu). ni pun dapat petua dari mak saya. masa nak goreng karipap, pastikan minyak dah betul2 panas. barulah cantik je kulit karipap tu πŸ™‚

    * bila dapat rasa karipap buatan kak yan tu ye?

Leave a Reply

Your email address will not be published.