Layan Sepang Saturday Night Fever Race

Salam, malam minggu baru ni kami 1 family melayan hobi, macam biasalah lebih kepada dunia permotoran kikiki, kami keΒ Sepang Saturday Nite Fever Race, seperti kebiasaannya bila ada race ataupun drag, mesti ada je member en.hubby join game tu.

sepang saturday night fever race

Macam biasalah tempat-tempat macam nie sememangnya meriah, ramai pencinta dunia permotoran berada disana, dan seperti biasanya juga apabila ada race ataupun drag, kami lebih gemar untuk membeli tiket untuk paddock, ini jelah masanya dapat duduk kat Pit hehehe.

Layan gambar jom!!!

sepang saturday night fever race

Time ni tak ramai lagi orang, kira sampai awal lah jugak

sepang saturday night fever race

Pentas atas lori hehehe

sepang saturday night fever race

Kereta member en.hubby

sepang saturday night fever race

Anak-anak kalau bab race nie, phewww memang menurun dari minat ayah diorang ^____^

sepang saturday night fever race

Sensor sikit -..-“

sepang saturday night fever race

Altimet buat persembahan, kami kat atas podium, so snap dari atas je, sori gambar tak clear, saya takde lens besar hihihi, nak setting untuk night mode pun terhegeh-hegeh kahkahkah

sepang saturday night fever race

Dari atas Podium

sepang saturday night fever race

Okeh serius saya tergelak tengok gambar ini, ce ajar macam mana nak snap subjek bergerak macam kereta ni, payah nau nak dapat HAHAHAHA.

– Gambar ada banyak tapi tak cun hehe

Comments

    1. @Hazmin Hamudin, oo drag cyberjaya ye, selalu jugak pegi tapi kadang tak ikut suami sebab leceh anak nak kencing xde toilet hehe, tapi suami memang selalu pegi kalau ada drag kt cyberjaya tu, ada member masuk drag πŸ˜€

    1. @azman, dalam perhubungan kita kena ikut apa minat pasangan kita dan secara tak langsung tanpa dipaksa nanti pasangan kita akan minat dengan apa yang kita suka, malah dia pulak yang akan menjadi sumber inspirasi dalam memberi idea hihihi.

      alamak keta racing tak reti bawa hahahaha, lesen keta pun pegang baru setahun lebih, masih lagi P πŸ˜€

  1. huhu, kalo nak gambar lawa, kena slowkan shutter speed, pastue try ikot movement kete tue bila amik.. kalo pandai buat, akan nampak kete tue dengan jelas, tapi background jadi motion blur = cool!!

    1. @samanosuke_04, untuk night mood memang akak xbape reti tapi untuk subjek bergerak tu memang boleh snap tapi susah nak dapat, ada pun sekeping je dalam laptop nie, gambar org bawa motor, subjek sharp dan background blur but nice sangat, nanti akak share gambar tu πŸ˜€

      1. @yanmie, Kalau malam perlu pakai ISO tinggi tapi masalah blurring akan berlaku. Pakai tripod dapat mengurang kesan bluring. Saya aku gambar suasana malam agak susah hendak diambil. Nanti gambar suasana malam saya ambil di RiverSide Melaka.

        1. @akubiomed, betul2, banyak jugak gambar yang saya snap menggunakan iso tinggi tapi semua tak cantik sbb blur, lagi satu sebab snap guna tangan je, gegar banyak susah nak balance, sebab tu saya kurang gemar amik gambar malam -..-”

          maybe sebab skill belum dapat tu yang susah kot πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.